Elektra & Daniel

Spelar det någon roll vad folk tycker om ditt kärleksliv?

Vi är omringade av åsikter från alla möjliga håll. Allt från vad våra kompisar tycker om oss till vad var familj har att säga om sättet vi väljer att leva på. Det är inte lätt att ta till sig allas åsikter på ett bra sätt. För många gånger kan man påverkas av de negativt. Våra åsikter kolliderar och vi börjar fundera om det är av ren god vilja den andra tycker saker och ting om oss, eller om det är av ren avundsjuka kanske. Den andras avsikt med att vilja påverka än behöver inte alltid vara god. Extra känsligt är det dessutom  när omgivningen har en negativ åsikt om ens pojkvän/flickvän. Allt som handlar om kärlek är alltid extra känsligt! 

Det sista man vill höra från en vän till exempel är orden: "jag tycker inte ni passar" om personen man är kär i. Och detta trots att man kanske har gjort klart för sin vän att man trivs med sin kärlek och känner visst då att man passar! Men personer i ens omgivnig kan tendera att ändå envisas med sin åsikt! Då kan jag undra ibland, varför? har människor ett behov av att alltid sätta sina personliga moraluppfattningar inpräglade hos andra. Har människor en tendens till att reflektera sina osäkerheter och innersta rädslor på andras liv!

Dagens morgonshow handlade om just detta! Hur mycket påverkas du av vad din omgivning har att säga om ditt val av flickvän/pojkvän? Spelar det ens någon roll vad familj och vänner tycker om den du dajtar?

Showen kan du lyssna på i efterhand genom sändningsarkivet!

//Godmorgon, Elektra & DT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".