paradis

Världens bästa plats...

Det finns inget mysigare och trevligare än att trivas på en speciell plats. Inga konstigheter, inga obekväma situationer på platser som orsakas av människor så att du känner dig illa till mods! Utan en plats som istället tillåter dig att vara bekväm och trygg. En plats som frambringar en känsla av närvaro på ett så levande och fritt sätt! 

Den här platsen du anser vara som den mest magiska i världen är oslagbar och går inte att jämföra med något annat. Vi har alla en sådan plats, ibland delar vi den med andra och ibland låter vi bli och behåller den enbart för oss själva för att vi använder platsen som en tillflyktsort, vi upplever den som en slags fristad där vi sorterar tankar och känslor i lugn och ro helt själva.

I morgonshowens tävling avslutade vi meningen ” Min absoluta favoritplats är…"

De två vinnarna blev:

1) ...vårt sommarställe ute på Österlen. Det är en gammal gård från 1800-talet som mina morföräldrar rustade upp och ligger långt ute i ingenstans. Jag tillbringade alla mina somrar där som liten med min mormor och hela stället andas henne. Hon gick bort för tre år sedan men när jag är där är det somom hon fortfarande finns med oss.

2) Min absoluta favorit plats är egentligen ingen riktig plats utan en person. När jag är med denna personen försvinner alla problem och alla beskymmer. Det är precis som om det inte finns ett ända problem i världen, fastän man har ett ganska problemrikt liv. Så jag kan vara var som helst i världen med vilka beskymmer som helst så länge denna personen är vid min sida så är det den bästa platsen i världen! Keep up the good work!

// Godmorgon, Elektra & Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".