Vad tycks det och vad tänks det om skottlossningarna i Malmö?!

Dagens eftermiddagsshow var inte riktigt som den brukar! Med tanke på alla skottlossningar som skett i Malmö på senaste tiden så bestämde vi oss för att ha ett program där du som lyssnare fick ringa in och berätta hur du känner kring allt som sker!

Det var inte bara samtal vi fick in utan även ett och annat sms och mejl! Bland våra sms så fick vi in ett rim eller en dikt om hur denna personen ser på situationen!

"En dag med tjänster och scheman, full med spänning & jag vet inte var jag är & Sitter på bussen missad av laserman, kanske va i busken på spaning & jag vet inte om han va där. Folk undrar; vad är detta för stad, för varje vecka läser dom blodbad. Polisens råd; gå inte ut med hudfärg som chocklad, för då blir du begravd."
Ehsan! Jag gillar ditt sätt o tänka.. Alla ska hålla ihop invandrare och svenskar... Vi ska inte ge gärnningsmannen eller kvinnan för den delen möjligheten att splittra oss... Peace / shaker

Enligt mig glider vi ifrån. vågar man lita på någon nu ens. Jag är 17 och tjej på väg till jobbet inte rädd men e mer på min vakt wish me good luck

Jag har en vän som hade planerat att färga sitt hår svart men väntar med det tills de fått tag på gärningsmannen eftersom hon är rädd att se mer utländsk. Min vän är absolut inte rasist men hon är bara rädd för att bli skjuten. Jag är mörkhyad och jag slänger medvetet luvan över huvudet när jag är ute och det är mörkt. Hemskt att känna att man inte vågar visa vem man är.

Ta hand om dig själv och ta hand om varandra!!!

Trevlig helg!

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista