God morgon folket

I dag vaknade vi i ett vitt Malmö och pratade fusk i morgonshowen.

Önskar vi kunde fuska bort vintern på något sätt... Som man kan fuska med i princip vad som helst i dag. Det blev en hel del snack om fusk i skolan och våra fina lyssnare delade med sig om historier där de fuskat och åkt fast eller fuskat och inte åkt fast.

Bästa idag måste ändå vara Andreas mejl om hur en snubbe i hennes klass skrev av hennes prov, hela hennes prov. Inklusive hennes namn! Hon blev nämligen inkallad till läraren som undrade varför hon lämnat in två likadana prov...

Man kan ju fuska på jobb, man kan fuska i spel och man kan fuska i sport. Jag tog upp Mourinhos taktik (eller fusk?) när han fick två av sina spelare att dra på sig gula kort - för att medvetet bli utvisade. Varför? Jo för att missa kommande match, som är helt betydelselös och för att inte ha några varningar med sig i matchen efter - som är viktig.

Smart utnyttjande av reglerna eller osportsligt? Åsikterna gick isär, Juan och praktikanten Marco tyckte att Mourinho var smart och strategisk. Jag höll tyyyyyp med men kan inte undgå att tycka att det luktar lite unket...

Men kanske säger fusk bara något om att det är reglerna det är fel på? Hursomhelst - oavsett om du fuskar ibland eller inte, tar en genväg ibland eller inte - så hoppas jag att du somna gott på kvällen för i slutändan är det ändå viktigast att du kan leva med de val du gör.

Imorgon kör vi igen och då blir det som vanligt lite tisdagskärlek.

Peace!/Danina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".