Get that dirt off your...

Underbara fredagar när vi står på tröskeln till en härlig helg. De som inte jobbar i alla fall...
I studion skakar vi av oss allt grus som kommit in under huden på oss under veckan. Idag: tid och telefoner.

Juan hade blivit stämplad av en tidsoptimist av sin syrra - inte för att han var opunktlig- utan för han trodde han hade mer tid än han har. Planering och prioritering tror jag blev något av lösningen. Hur den ska sätta i verket är en annan fråga.

Själv stör jag mig på folk i min närhet som inte kan släppa sin lur ifrån sig. Jag är lite orolig för detta ständigt uppkopplade mode:t som i sig är motsägelsefullt. Samtidigt som vi håller kontakten digitalt så tappar vi den fysiskt.

Kanske tog på mig för stort problem den här veckan, men fler än jag hade tänkt på det. Ett sms:

hej! Jag tycker det är jävligt respektlöst att sitta med näsan i mobilen när du har en människa framför dig och jag känner mig dissad. Visst man kanske får nyheterna lite senare eller råkar missa något om man faktiskt tittar personen framför sig i ögonen och pratar med denna, men om man inte gör det kanske den inte har något intresse av att umgås. Blir såå irriterad och frustrerad på människor som säger att de Vill träffas och sedan sitter mitt framför en och är helt okontaktbar. Ett sms är ok men vid rätt tillfälle. Ha det

Yes det här är precis vad jag snackar om och kanske bara genom att snacka om det - om förhållandet till våra mobiler, kan vi göra något åt missbruket? Jag hoppas!

Ha en ÖVERfet helg det ska jag

Peace n love/DANINA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista