Hur får man förhållandet att hålla?

I dag snackade vi om en av de STORA frågorna i världens bästa good morning-show. Och störst av allt är ju kärleken... Men hur får man den att räcka till? Hur får man den uthållig? Hur får man den att hålla?

Yes, buden var många liksom reaktionerna vi fick in från våra underbara lyssnare. Jag och Juan har lite olika utgångspunkt då han är singel och jag själv i ett snart fyraårigt förhållande. Jag lovade jag skulle sätta ihop en lista av det vi kom fram till och här är den:

  • Kommunikation är grunden till alla. Snacka om det! Låt inte småskit växa till storskit.
  • Lär är älska vardagen ni har ihop, det måste inte alltid handla om de stora gesterna. Älska grejer som måste göras typ laga mat, storhandla, tvätta...
  • Ge varandra luft (som i props!) men också som i andrum. Man måste ha varsitt liv utanför det livet man har ihop.
  • I don't wanna be your whole life, just your favorite part :-)
  • Förlåt varandra för de misstag ni kommer göra på vägen.
  • Det viktigaste är ärlighet, självinsikt, självdistans och humor. Alla människor kan göra misstag men det är färre som kan stå för dom, kan man bara prata och reda ut saker så lär man sig att älska både de svaga och de starka sidorna. Och det vitkigaste av allt, att vara verkligt vuxen är att alltid vara en smula barn. Lek med varandra!

Ta hand om varandra så hörs vi i morgon då jag och DJ Juan Havana är tillbaka med ett nytt, fräscht, hett eller t.o.m brännande samhällsämne!

Massa kärlek!/Danina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista