Biktbåset: Hur hade du reagerat och agerat?

Ett urklipp från ett mejl skickat till dingata@sr.se, för att läsa hela mejlet så klicka på läs mer!

"Hej Din Gata!

Jag har ett problem jag gärna skulle vilja få hjälp med!
Det är såhär att jag fått intresse för en tjej på mitt gym..och ja, jag är själv tjej! Jag är trygg i min sexualitet så det är inte det som är problemet! Vi har aldrig pratat utan bara sagt hej till varandra ett par gånger. Hon är jättevacker och har en utstrålning som får stjärnorna att bokstavligen blekna.

Och nu till vad jag skulle behöva hjälp med.. Jag skulle vilja höra hur andra ställer sig till detta. Hur andra hade reagerat på detta om de var i hennes ställe, hur deras reaktion hade varit. Jag skäms inte för vad jag har gjort och ångrar inget, men tycker det är synd att hon "försvann". Jag vill verkligen få reda på vad hon tycker och tänker.. Och för min egen skull så jag kan släppa det och gå vidare..

Keep up the good work på Din Gata! Ni är grymma! /Jenny"

Jenny behöver DIN hjälp! Hur hade du reagerat om en person av samma kön som du hade gett dig en lapp med en komplimang och sitt telefonnummer?! Är det okej att låtsas som att det aldrig hänt eller borde man inte tacka för komplimangen och förklara att man inte är intresserad?

Jenny undrar: Hur hade DU reagerat och agerat?

Skicka in ditt svar till dingata@sr.se eller sms:a 72250, glöm inte att skriva dingata först i sms:et, ett mellanslag och sen din text!

//Kany

"Hej Din Gata!

Jag har ett problem jag gärna skulle vilja få hjälp med!
Det är såhär att jag fått intresse för en tjej på mitt gym..och ja, jag är själv tjej! Jag är trygg i min sexualitet så det är inte det som är problemet! Vi har aldrig pratat utan bara sagt hej till varandra ett par gånger. Hon är jättevacker och har en utstrålning som får stjärnorna att bokstavligen blekna. Jag har fått intrycket av att hon är lite osäker, blyg, har dåligt självförtroende och inte är medveten om hur bra hon faktiskt ser ut. Det har varit många gånger jag velat prata med henne, men inte vågat då jag blir blyg och nervös i hennes närhet och allt låser sig.
Så en dag fick jag nog av att inget hände, så jag skrev ner på en lapp att jag tycker hon är jättevacker, att ett intresse har väckts för henne. Jag lämnade även ut mitt mobil nr ifall hon ville höra av sig..och sen gick jag fram och gav det till henne mitt när hon satt på tränings cykeln! Nu är det så att efter jag gav henne den lappen dök hon inte upp på gymmet på 3 veckor, hon är en träningsfreak och tränar i stort sett varje dag precis som jag själv gör så det var konstigt att hon uteblev. Jag skrämde kanske iväg henne lite vilket verkligen inte var min mening!
Men så dök hon plötsligt upp igen! Jag blev både lite chockad och åter igen låste det sig för mig. Jag kände väl ändå att bollen ligger hos henne, tänkte att hon kanske skulle säga nått, men hon var tyst! Jag tyckte hon såg både arg och irriterad ut, och om det berodde på mig vet jag inte. Jag överhörde henne prata i mobilen då hon också lät irriterad på personen hon pratade med..så det behövde inte ha med mig att göra men självklart tog jag åt mig direkt! Jag kände också att det var lite dålig stil och rätt dissande av henne att inte ens säga tack för komplimangen iaf! Jag hade ju tagit mod till mig, gjort mig "naken" för henne, låtit henne veta mina tankar/känslor och nämnt min svaghet för henne. Men hon var helt tyst! Sen den gången har hon inte dykt upp igen och det är två veckor sen nu! Jag har nog hunnit "snubbla" lite för henne och tycker detta är skitjobbigt!

Jag tänker på detta jämt och ständigt och kan inte förstå hennes reaktion! Jag vill ju inte att hon ska hata mig men tanken utesluter det inte..
Och nu till vad jag skulle behöva hjälp med.. Jag skulle vilja höra hur andra ställer sig till detta. Hur andra hade reagerat på detta om de var i hennes ställe, hur deras reaktion hade varit. Jag skäms inte för vad jag har gjort och ångrar inget, men tycker det är synd att hon "försvann". Jag vill verkligen få reda på vad hon tycker och tänker.. Och för min egen skull så jag kan släppa det och gå vidare.. Keep up the good work på Din Gata! Ni är grymma! /Jenny"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".