Fredag den 18 februari

Jag minns att ända sen jag var liten så har jag velat lära mig göra två saker. För det första så var det att lära mig spela gitarr. För alltid när vi var på läger och utflykter med familjen och vänner och vi satt framför brasan så plocka min farsa och hans bästisar fram gitarren och började sjunga. Sen att de har sjungit samma låtar i 20 är en heelllt annan femma.

Jag minns hur god stämning de skapade med ett enda instrument. Alla sjunger tillsammans och det bli bara såå mysssigggt. Jag blir verkligen inspirerad. En annan sak som också ofta hände vid såna här tillfällen när man var på utflykter och man satt vid brasan så var att det alltid någon som började dra roliga historier. En av min farsas polare är hur nice som helst och det är alltid kul med någon som får en att skratta.Skillnaden med skämten och låtarna  är att skämten förnyas. Min farsa är bra på att sjunga och spela gitarr, men när det var dags att dra några skämt och han steppa upp så visste jag alltid hur det skulle gå. Han e en sån som börjar berätta värsta långa historien med inlevelse och fångar allas upp uppmärksamhet. Sen när folk börjar säga till honom att han ska komma till poengen så tar han sig dit. Men det visar sig alltid vara världen tråkigaste skämt. Jag vet inte om han gör det med vilje och det är hans stil. Men  ändå får han folk att skratta. I vilket falls som helst så skulle jag vilja vara den trevliga farbrorn när jag blir lite äldre, kunna plocka fram gitarren och sjunga för alla familjemedlemar och få dem att känna glädjen som jag fick när jag var barn. Alltid när man frågar någon om vilka egenskaper man vill ha hos en framtida partner så vill de flesta ha någon som har humor. Så frågan jag ställer till dig som lyssnar är.

Hur viktigt är det att din partner kunna få dig att skratta?

Var med i programmet, hör av dig till oss på din gata!!!

Bless Gonzi :)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista