Bjuder på denna! Foto: Privat
Felicias onsdagsblogg

Ja, rasism är fel. No shit?

Men tjena!

Jag har alltid funderat över den här frågan; rasism, vad är grejen?

Vi diskuterar rasism precis HELA tiden. Det är alltid samma slutsats, rasism är tradigt. Ja, å fan att det är bull. Men varför är det bara en sida vi får se av skiten?

Varför ska det alltid vara ja, jag, som får sitta och berätta om hur tradigt rasism är? Vet ni vad vi kan göra? Vi kan testa att prata med rasister och fråga; Varför är du rasist? Vad är det som driver dig till att känna ett hat mot folk som inte ser ut som dig?

Det kanske hade varit bättre. Att förstå var hatet kommer från, varför man hatar och vad det är som just fick den personen att bli rasist. För jag menar, jag tror inte att det genererar särskilt mycket att upplysa om att det är fel, och trist. För vad kan vi göra med det?

För att komma någonstans med ett problem så måste vi först förstå problemet, och jag har inga svar på varför man blir rasist. Jag vet bara om att det är bull, och att jag är emot det. Men jag vet inte hur man "fixar det" för jag känner inte till anledningen bakom.

Ställ hataren mot väggen, konfrontera den, låt den berätta sin historia och försök att hjälpa den ur sin situation. För jag behöver ingen hjälp, jag försöker bara att existera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista