Efter min typ tionde sändning... 27 januari 2011. Happy gerl! Foto: Privat
Daninas måndagsblogg

Det här är inget hejdå... Bara lite

Så har den kommit. Min sista vecka som programledare. Jag har slängts fram och tillbaka mellan olika känslor. Typ: kedja fast mig i studion beacuse I'm never leaving!!! Till: kan det bli första september snart eller? Och snart blir det det.

Sedan den 17 januari 2011 har jag väckt Malmö tillsammans med Juan och det har varit något av det fetaste jag gjort. Jag som inte ens är morgonmänniska på riktigt. Ändå hade jag absolut inte problem med att gå upp 05.20 om morgnarna. Inte till en början i alla fall. Ni känner alla säkert igen den där känslan av att gå på ren lycka. Ren vilja?

Ja, viljan att lära sig nåt nytt, viljan att göra det bästa man kan, viljan att hela tiden bli bättre.

Och nu, 19 månader senare så känner jag att jag blivit exakt det. Bättre. Tro mig, det här kommer från en tjej med mikrofonskräck, som hatade sin egen röst och aldrig trodde hon skulle vara värdig att prata till andra.

Alla era galda tillrop, personliga mejl & props har verkligen hjälpt. Och stärkt. Och peppat! Så mycket att jag typ vill stå i studion och sända liveradio för alltid.

Nu blir det inte så. Jag har exakt tre shower kvar att göra och nu börjar det kännas helt ok. Jag får nämligen helt nya utmaningar samtidigt som jag kommer vara kvar på världens bästa radiokanal.

Från och med den första september blir jag producent på Din Gata. Det innebär att jag är den som har det övergripande ansvaret för kanalen. Det är mig ni i första hand kontaktar om ni har tips på feta grejer vi kan göra. Utesändningar? Klubbar? Tips på fantastiska historier som bör berättas, ämnen vi borde ta upp i våra shower? DJ:s som borde få show på fredagar? Förslag på hur vår hemsida kan bli bättre? Ska vi svara snabbare på mail? Vara roligare på sociala medier?

Allting som har med Din Gata som radiokanal att göra, förutom musiken. Det sköter fortfarande musikredaktören.

Du som lyssnar betyder allt för oss, utan dig hade vi inte funnits. Utan dig hade vi inte varit Din Gata. Se detta som en sjukt stor utsträckt hand och ett löfte om att du alltid är välkommen att höra av dig till mig.

För även om jag inte kommer höras så mycket längre så är jag kvar!

/Danina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".