Satsa eller göra slut?Danina & Juan svarar på lyssnarbrev foto:Juan Havana
God morgonshowen 07-09

Tror du på kärlek på avstånd?

TVÅ lyssnarbrev med nästan samma problem
4:33 min

Det har spridit sig! Tisdagarna hos oss börjar bli lyssnarbrev! Olika dilemman som behöver lite utifrånperspektiv och det är precis vad vi kan ge i God morgonshowen.

Många av oss har egna erfarenheter men vad gör man för att minska avståndet? Om inte fysiskt så...

Klicka på "Läs mer" för att läsa några av lyssnarnas råd som kom in!

Hörs imorgon på min nästsista dag :S /Danina

Vill bara säga att en fång otrogen alltid otrogen. Och distans förhållande kan funka mycket bra om bege två vill samma sak älskar varandra och vet vad dem vill. Jag e själv gift nu med en kvinna som bodde i Småland och jag i Malmö.

folja sin dröm,finns inget viktigare.. Kram M

tja! Jag ska bara sälja huset sen sticker jag utomlands. Har blivit erbjuden jobb. Har också ett förhållande på 2år men vi har valt att göra slutför att vi är 29år och vill inte bromsa varandra i livet. Kommer sakna Sverige då ja e född och uppvuxen här. Peace!!!/Blomman

Tja! Jag säger bara som min farsa sa till mig när mitt ex dumpade mig och ville ha tillbaka mig igen. Har det skitit sig en gång innan så skiter det sig igen! Med vänlig hälsning, Oscar!

till killen som ska till USA! Mannen dumpa bitchen glöm henne! Det finns miljoner brudar där som kanske matchar dig bättre och va fan ska du dra den i ett helt år? Va inte en toffel! Step up be fucking man!

Jag tycker att distansförhållanden absolut kan funka om man har något att se fram emot, lite det Juan var inne på med ett bäst före datum. Har själv haft distans i ett år med någon som bodde i Australien och sedan i 2 år till med samma person som då bodde i Östeuropa. Vad gäller teknologin så Skype i all ära men bråkar man över Skype är det bara att stänga av datorn om man vill gå ifrån bråket, vilket är otroligt frustrerande. Facebook är dock värst då dessa "mingelbilder", "taggningar" och "likes" har en tendens att se värre ut ju längre man är ifrån varandra. Sedan tycker jag att lyssnarna som skrivit in absolut ska flytta för att om ni inte gör det kommer ni alltid undra hur det skulle varit. Glöm inte heller att om ni är i en relation när ni flyttar så kommer ni missa en del av ert liv i det nya landet då många kvällar går till att skype:a pga tidsskillnaden. Lite tips från någon som varit där. /E

Hej dingata!
Det här med distansförhållande tror jag är riktigt svårt speciellt om man redan är van vid att träffas ofta.
Själv har jag ingen direkt erfarenhet av långdistans. Som mest har vi varit borta från varandra under 1-2 månader när mannen varit iväg för jobb. Bara under dessa veckorna har vi inte lyckats vara sams. Konstigt men vi är ju så vana vid att träffas nästan varje dag och då blir det såå svårt. När man missar att telefonen ringer blir det lätt diskussion om att man inte bryr sig osv.
När det kommer till att välja karriär eller sin partner. Att välja partner ger inte hundra procent garanti att det kommer blir ni. Jag träffade min nuvarande man på gymnasiet. Jag började läsa på universitetet och frågan var ifall jag skulle iväg till en annan stad och plugga eller bli utbytesstudent osv. Jag ville allt det här. Men jag valde min pojkvän. Idag kan många säga att jag lagt mig själv åt sidan för att följa med honom. MEN idag är vi lyckligt gifta och har en son på ett år och en bebis till påväg :)
Jag ångrar inget - visst har jag mina drömmar om att resa. Men det kan vi göra tillsammans senare. Visst har det inte varit en dans på rosor hela tiden och vi har trott att vi ska gå skilda vägar men i slutändan är det nu vi och jag kunde inte varit lyckligare.
Tack för att ni gör radio sååå bra :)

Personligen skulle jag inte kunna vara tillsammans med någon som varit otrogen mot mig. Alla tankar om vad människan sysslar med, om jag kan lita på hen skulle äta upp mig inifrån. Det spelar ingen roll om du är i USA eller i SVerige, finns ingen tillit är det ingen idé att investera i realationen. Och jag tycker hon ska step up och sluta skylla på sin vän, jag inser såklart att när man är full så påverkas man lättare speciellt när en vän försöker hook you up. Men om du är kapabel till att vara otrogen så vet hon exakt vad hon sysslar med. Och till det andra läsarbrevet: ÅK!!! Det är din dröm och om han är the one så kommer han vara kvar =) //A-M

Hej
Allting är relativt och individuellt för varje person, vissa stannar för kärleken och tar drömmen i andra hand, andra tvärtom. Otrohet kan hända även om man bor i samma hus.
Det som är viktigast är att lita på varandra och förstå situationen.
Är själv en YOLO person ;) Har jobbat och studerat i London i 5 år har ett distansförhållande nu i ca 4år, ser varandra var 2-3 månad. ibland är det tufft men är värt det.
Lycka till , hoppas han blir lycklig , det är det viktigaste.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".