Esau Alcona
Esau Alcona Foto: Emma Leyman/SR

Esau Alcona

Hej, jag heter Esau och jag är 31 år gammal. Som redaktionens enda icke-skåning håller jag den småländska fanan högt. Jag är musikredaktör på P3 med huvudansvar för Din Gata, vilket innebär att tillsammans med mina kollegor i Stockholm bestämmer vi över musiken som spelas i radio. Jag är en populärkulturell nörd av rang, älskar cykelkultur, skitbra på frågesport och älskar att gå på konserter och festivaler.

Esaus Malmö

Den bästa gatan i Malmö: En fin sommardag är allén vid Kungsgatan den finaste.

Det här gillar jag mest med Malmö: Den avslappnade attityden. Hur stressade vi än är finner vi alltid tid att prata och umgås med varandra.

Det här gör jag i Malmö en varm, solig dag: Står och sjunger på Norra Stå: MFF, lätt bäst i serien. Om det inte är match ligger jag med en god bok i en av stans många parker.

Det här gör jag i Malmö en regnig, grå dag: Spelar skivor, antingen ute på klubb eller hemma i vardagsrummet. Ibland spelar jag lite tv-spel också.

Typiskt Malmö enligt mig: Det är bara i Malmö du kan få en riktigt god falafel. Allting annat är bara billiga kopior för dyra pengar.


Mail: esau.alcona@sverigesradio.se

Instagram: popklotter

Mer om Redaktion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".