Fotboll

Fortfarande rörigt i sydvästra

I den nordvästra tvåan är allt klart, med Tölö som seriesegrare. Det kunde också ha varit klart i den sydvästra. Men åter igen har organisatoriska brister i klubbarna ändrat om i det sportsliga resultatet.

Inget är fastställt än, men Malmö har spelat med okvalificerade spelare mot bland annat Norvalla. Det gör att Norvallas oavgjorda resultat mot Malmö med stor sannolikhet kommer att ändras till en 3-0-seger.

Så trots Halmiavinst mot Malmö igår, som skulle ha inneburit serieseger, så kommer det bli en avgörande match mellan Norvalla och Halmia i sista omgången.

Ett definitivt beslut om extrapoäng för Norvalla tas av Hallands FF i början av kommande vecka.

Falkenberg har inte längre någon chans på seriesegern efter förlusten mot Skurup i helgen och det finns heller inte någon risk för kvalplats neråt.

Det ödet kan Falkenbergskonkurrenten Böljan gå till mötes. De ligger på samma poäng som kvalplatslaget Helsingborg. Så det krävs poäng antingen i derbyt mot Falkenberg imorgon, annars kan det bli en direkt avgörande match mot Helsingborg på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista