Nyförvärv: Christian Järdler

I början av 2009 skrev Christian Järdler på för HBK och följde i pappa Ingmars fotspår som representerade de blåsvarta i slutet av 70-talet.

Karriären tog sin början i Ängelholms FF och redan som 17-åring gick Christian till Allsvenskan och Helsingborgs IF 2000.

Efter fem framgångsrika år i Helsingborg blev det därefter Turkiet och Genclerbirligi, men efter halva säsongen valde han att gå till Malmö FF. Där spenderade Christian tre säsonger innan i år skrev på för Halmstads Bollklubb.

FAKTA
Namn: Christian Järdler
Smeknamn: ”Dom flesta kallar mig vid mitt efternamn”
Ålder: 26 år
Position: Vänsterback

Styrkor?
– Det tycker jag är min vänsterfot, mitt passningsspel och jag är hyfsat snabb.
Svagheter?
– Jag skulle kunna ha ett bättre huvudspel och en bättre högerfot.
Bästa fotbollsminne?
– Det är väl debuterna, både i allsvenskan och landslagen. (Christian har spelat 5 U, 3 J och 8 P landskamper för Sverige.)
Vilket är ditt favoritlag utanför Sverige?
– Det måste bli Chelsea. Stamford Bridge var den första stora arenan som jag har varit på, så det var en så stor upplevelse så det blev Chelsea.
Vilket land blir du helst proffs i?
– Där måste jag nog säga Spanien, för att där spelas en väldig trevlig fotboll. Det är den ligan som har gått fram mest de senaste åren. Plus att det naturligtvis är ett väldigt trevligt klimat att bo i.
Hur går det för HBK i år?
– Jag tror att vi är med ganska högt upp. Absolut en målsättning att var med i toppen så länge som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista