Warberg - Helsingborg 3 - 4

12 mars
Ja precis så kunde den första kvartsfinalen mellan lagen ha slutat om det inte varit för en spelare, Kimmo Eskelinen. Det Kimmo levererade i Sparbankshallen igår var något som får varje hängiven idrottsnjutare att le lite extra.

Kimmo gjorde på egen hand fem mål, men det intressanta är att snittet på det antal masker i nätet som var kvar till ramen, kan säkert ha varit 2-3 stycken. Den kraft och precision som Kimmo visade upp igår var på mycket hög nivå.

Warberg vann ganska komfortabelt igår men det vill till att förstafemman totalt sett levererar i fortsättningen också, de övriga femmorna gick nämligen minus igår. Klarar Helsingborg att få stopp Warbergs förstafemma så känns det helt plötsligt som en oviss match. Helsingborg däremot kan ju inte ha en förstafemma som spelar kraftigt minus, de måste se till att hålla jämna steg

Kimmo Eskelinen var också den spelare som sköt mest skott i matchen, nämligen 13 stycken. Av dessa var tio, i eller på mål, riktigt bra. Hos Helsingborg gjorde kapten Anderberg en match i sig som han ändå kan ta med sig i fortsättningen av kvartsfinalen, bäst i bortalaget.

Vad är det då för något som vi tittar på i ett slutspel? Vi vill se spelare som gör och har det där lilla extra, spelare som kliver fram och vill vara matchvinnare, spelare som vinner varje närkamp för att nu nämna några ingredienser. Det är sådant som vi kommer att behöva vid VM inför ett fullsatt Hartwall Arena i december i år.

Idag spelas ytterligare två kvartsfinaler nämligen Caperiotäby mot Balrog och AIK mot Falun. Två mycket intressanta drabbningar som vi kommer att följa båda två. Min kollega Conny Svensson kommer att vara på plats i Solnahallen och själv kommer jag vara klistrad framför TV:n för att följa den andra matchen.

Ryktet säger också att en svensk spelare i veckan blev klar för en schweizisk toppklubb. Vem spelaren är? Ja det kommer säkert ut snart.

Vi hörs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".