Erfarenheten vann

16 mars
Beskådade matchen mellan Helsingborg och Warberg på plats i Idrottens hus och hemmalaget hade verkligen Warberg i gungning. Ett homogent hemmalag spelade taktiskt slipat tills de tog ledningen med 5-2. Därefter var det en seger för erfarenheten. Den erfarenhet som Warberg som förening skaffat sig under många års spel i slutspelet.

Jag tycker inte att Warberg egentligen var bättre än Helsingborg men de har erfarenheten av att spela i slutspel och det avgjorde matchen.

Vad var det då som Helsingborg gjorde eller rättare sagt inte gjorde? Jo de tappade höjden i sitt försvarsspel vilket gjorde att Warberg lättare kom till avslut samtidigt som de när de väl fick tag i bollen, i princip skickade iväg bollen likt Apollo 13, istället för att försöka att själva etablera ett anfallsspel.

Kimmo Eskelinen var högst medgörlig i matchen den här gången. "Endast" två mål från skarpskytten från Svenljunga blev det, men de var desto viktigare. Att Warberg stänger matchserien på fredag är ingen högoddsare samtidigt som Helsingborg inte har något som helst att förlora. Det är liksom bara att gå in och köra för deras del.

En sak som dock stör mig är de båda lagens evinnerliga klagande på domarna. Ibland tycks det inte hjälpa att man får frislagen med sig, det klagas ändå. Visst har man reagerat själv på domslut ibland när man haft match men att ideligen lägga fokus på detta ser sådär ut. Men det var inget av lagen som var bättre än de andra å andra sidan.

Det gick lite hett till i Falun enligt de rapporter jag fått där både utslagna tänder och irriterade läger var ingredienser. På torsdag är det dags för ny drabbning mellan dessa lag och då är jag på plats i Solnahallen. Ska bli spännande att följa. I övrigt kan nämnas att Caperiotäby ser ut att göra processen kort med Balrog och Storvreta vann den första matchen mot Dalen i sin jakt mot semifinal.

Värvningskarusellen rullar vidare, snart presenterar Warberg ett nytt nyförvärv.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista