Femtionio utvisningsminuter

19 mars
Igår var jag i Solnahallen och såg den tredje kvartsfinalen mellan AIK och Falun. Och det står utom allt tvivel att det är mycket, otroligt mycket känslor mellan de här lagen. Falun som kom till spel utan sin lagkapten Christian Wagneryd som är otroligt viktig för sitt lag med sitt uppoffrande spel.

Men den här dagen var det klasskillnad mellan de båda lagen. AIK visade upp en helt annan klass än vad Falun mäktade med och vann matchen med klara 11-3. Men de som hade det absolut jobbigast på banan var domarna. Femtionio, ja ni läste rätt, femtionio utvisningsminuter delades ut i matchen och det kunde varit fler.

Jag gillar när det spelas tufft i det fysiska spelet men i den här matchen var det alldeles för många klubbor som inte var där de skulle vara, alldeles för mycket efterslängar och så vidare. Hur svårt kan det vara att spela tufft rent fysiskt och ibland kanske ta en smäll som en man? Det är inte lätt att vara domare i sådana här matcher och ändå hann de inte med att blåsa för allt. När det var match så var det som jag sa, AIK det bättre laget.

Idag blir det Sparbankshallen och matchen Warberg - Helsingborg och allt utan Warbergsseger vore en skräll för i alla fall mig men alla matcher ska spelas. Kan Helsingborg fortsätta hela matchen som de började den senaste så kan de ändå hota Warberg men hemmalaget på två femmor är bra, så det blir svårt det vill jag lova. Spännande ska det bli i alla fall.

I veckan så presenterades tre spelare som ska vara med i det student-VM lag som jag ansvarar för i maj. Mattias Wallgren, Christian Matsson och Johan Samuelsson var de namnen som presenterades och alla tre är högkvalitativa spelare som kommer att vara viktiga i turneringen. Turneringen kommer att höjas i nivå gentemot tidigare versioner med bland annat web sända matcher. Kul.

I värvningskarusellen så har det inte hänt så mycket i veckan, men mer kommer var så säkra. De två spelare jag nämnde i förra veckan får ni hålla till tåls med några dagar till.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista