Förstafemman levererar

20 mars
Warberg är klara för semifinal i slutspelet i innebandy för sjätte året i rad. Detta efter gårdagens tredje kvartsfinal som slutade med en 9-3 vinst. Matchen som sådan inleddes i ett rasande tempo av hemmalaget men Helsingborg stretade emot riktigt bra under första halvan av matchen. Sen har Helsingborg lite otur med ett par utvisningar enligt mitt tycke och då straffar Warberg dem oerhört hårt i sitt power - play. Fast det står 4-3 med en period kvar så var känslan väldigt tydlig, det här var Warbergs kväll.

För Helsingborg gäller det ta lärdom av det som hänt i årets slutspel och komma tillbaka till nästa år. Det är av stor vikt för dem att få behålla spelare som Juha Kivilehto och dessutom ytterligare spetsa sin trupp med någon toppspelare.

Warbergs förstafemma fortsätter att leverera, men däremot tycker jag att andrafemman bör prestera bättre rent resultatmässigt. Igår blev de 2-2 på kontot. De bör nog se till att också börja leverera i semifinalen när motståndet förmodligen blir starkare än i kvarten.

Kvalet till nästa års SSL inleddes också igår och snacka om att Linköping direkt visade att de ska upp i finrummet. Utan Niklas Jihde skåpade de ut sina motståndare Tyresö Trollbäcken med 9-0, imponerande. I den andra matchen vann mycket överraskande KAIS Mora med 7-6 mot Mullsjö.

Caperiotäby gjorde som väntat processen kort med Balrog. Klara 3-0 och dags för semifinal.

Igår såg jag en intressant superligaspelare på läktarplats i Sparbankshallen och det var nog inte bara för nöjes skull. Dessutom släpptes också nyheten om den svenska spelare som var klar för en schweizisk toppklubb vilket jag skrev om i förra veckan. Henrik Quist är alltså klar för Wiler - Ersigen , de regerande schweiziska mästarna. Och det ironiska i det hela är att Quist verkligen talat om vad han tycker om schweizarnas sätt att spela innebandy. De spelar nämligen man - man. Bara att börja springa Quist.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista