Bult ny tränare i Warberg!

22 mars
Ja det är faktiskt helt sant. Bult har under säsongen iklätt sig rollen som tränare i en av landets framgångsrikaste föreningar då han under en del träningspass varit den som lett träningarna. Nu ska väl kanske tilläggas att det handlar om flickor födda 00 - 02 men likväl har han en framtid som tränare den gode värmlänningen.

För mig som tränare är det intressant att i samband med matcher se hur andra tränare och coacher agerar i båset. Hur aktiva är de? Hur delger de spelarna sina direktiv? Får de igenom sitt budskap och så vidare. Jag tror nämligen att jag alltid har saker att lära mig utav andratränare, andra människor, varför ska jag då inte ta tillfället i akt när jag har hela scenen framför mig.

I kväll spelas två matcher i kvartsfinalsserierna, Storvreta möter Dalen i den tredje matchen lagen emellan och det skulle förvåna mig mycket om inte Storvreta stänger den serien idag. I Falun fortsätter kriget mot AIK där Falun måste vinna idag för att inte säsongen skall vara över för dem. Spelar AIK som de gjorde hemma senast så stängs dock även denna serie idag. Så semifinalerna kommer med all sannolikhet bli Caperiotäby mot AIK samt Storvreta mot Warberg.

Kvalserien till SSL rullar vidare och igår åkte Linköping på en näsbränna efter storsegern i första omgången. Det blev förlust borta mot Mullsjö, trots ledning med 4-1 inför sista perioden. Niklas Jihde deltog inte heller i denna match på grund av sitt arbete, hyfsat sparkapital för Linköping. KAIS Mora tog istället steget upp på första plats genom att ta en poäng borta mot Tyresö. Spännande fortsättning följer.

Warbergs skulle snart presentera ett nyförvärv skrev jag i förra veckan och nu är det gjort. Mattias Hasselström kommer tillbaka efter ett år i ettan. Jag ser Mattias som en spelare som alltid ger sitt för laget, en spelare som alla tränare vill ha i sitt lag. Så för Warbergs del ser jag det som en klok värvning. Men det lär komma fler.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista