Inga livlinor kvar nu!

25 mars
Imorgon bär det återigen av till Solnahallen för att se en kvartsfinal mellan AIK och Falun. Och nu är det kniven på strupen för de båda lagen. Det är verkligen vinna eller försvinna som gäller. Båda lagen har helt enkelt inga livlinor kvar att bruka, det är vinst som gäller.

Samma sak är det i damernas kvartsfinaler där Balrog möter Falun samt mötet mellan Endre och KAIS Mora. Och som tränare gillar jag verkligen de här avgörande matcherna, vilka blir dragen? Hur kommer de agera? Vilka signaler sänder spelarna när de äntrar planen? Min uppfattning är att de här matcherna handlar inte om du ritar pilarna åt höger eller åt vänster, det handlar om de spelare, de ledare som klarar av pressen, gillar utmaningen, ja helt enkelt har de starkaste vinnarskallarna.

Jag har en känsla av att AIK som hemmalag kniper den fjärde semifinalplatsen men lita på att Falun kommer att bita ifrån. På damsidan är det betydligt svårare men Andreas Wahman, den tidigare Warbergsprofilen som numera tränar Endre, hade jag ändå unnat en semifinalplats. Sen tror jag nog ändå att Falun tar den sista platsen på damsidan.

Och på måndag kör semifinalerna igång igen och då blir det för Warberg att ta sig an Storvreta, något annat skulle förvåna mig mycket. Caperiotäby kommer med all säkerhet att välja segraren mellan AIK och Falun men de har överraskat förr så vem vet.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista