Lånar de ut nycklarna i år tro?

26 mars
AIK var precis som de flesta bedömde det på förhand, ett nummer för stora för Falun i den femte kvartsfinalen lagen emellan. 8-4 var siffror som i allra högsta grad motsvarade det som hände på banan. AIK var bättre på alla positioner i denna den avslutande kvartsfinal. Detta får till följd att semifinalerna spelas mellan Caperiotäby och AIK samt Storvreta och Warberg, precis som de flesta förutspådde. Vilka drabbningar det blir.

Nu går jakten vidare för att nå de åtråvärda platserna i Sveriges största golfboll, Globen. AIK och Warberg är ju två lag som verkar ha egna nycklar till dörrlåsen i arenan då de prenumererat på platser i finalen. Av de tio finalplatser som varit i Globen intill dags datum har de båda klubbarna lagt beslag på åtta av dem, vilket understryker dominansen hos de båda maktfaktorerna inom svensk innebandy. Kan Caperiotäby eller Storvreta bryta denna dominans i år tro?

Kvalet till SSL innehåller en frisk fläkt i KAIS Mora som verkligen visat att de kan mäta sig med de stora favoriterna i denna serie. Knapp förlust på bortaplan mot Linköping under fredagskvällen som visserligen inte gav några poäng men desto mer respekt. Fick ett samtal under kvällen från Niklas Jihde som bekräftade de jag nyss skrev. KAIS Mora spelar riktigt fartfyllt med ett lag där flertalet är födda på 90-talet dessutom. Bobby Edberg heter en av dem och han spelar snart i SSL med eller utan KAIS Mora, var så säker.

Kvarten över, dags att ladda batterierna för redan på måndag är det dags för semifinaler, ingen rast, ingen ro.

Vi hörs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".