Spelet är på strösta allvar när Höks HI har träning. Foto: Elin Ericsson /Sveriges Radio
Sportprofil

Glädjen speglas i spelet

Möt Höks HI Del 2
4:44 min

Veckans sportprofiler är spelarna i Höks Handikappidrotts innebandylag. I laget spelar det 20 tjejer och killar i olika åldrar. De har två saker gemensamt; de har alla ett funktionshinder och gillar att spela innebandy.

Två gånger i veckan har laget som verkligen älskar innebandy träning i Laholm. 
Jonas Nilsson spelar i laget, men idag sitter han på bänken då han säger att han inte orkar vara med idag, för han har redan spelat fotboll i två timmar.

– Men detta är som en morot, innebandyn. Jag tycker detta är jättekul, att få möta de andra lagen och så. En gång fick jag tre man utvisade i samma situation, säger Jonas Nilsson.

De flesta spelarna springer kors och tvärs över planen och jagar bollen. Och när det blir mål är de inte sena med sitt jubel.

– Vi har dom som kommer till oss som kanske inte får ut så mycket av själva idrotten. Men det är veckans höjdpunkt att få spela innebandy, det har oerhört stor betydelse för dem. Och det kan vara svårt att förstå innan man sett en match mellan funktionshindrade, säger Kent Johansson som sitter i styrelsen i Höks Handikappidrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".