SPORTPROFIL

Pontus Hugosson siktar på EM

4:40 min

Veckans sportprofil heter Pontus Hugosson och har i år blivit uttagen till U21-landslaget i fälttävlan. Vi träffar honom i det vita stallet hemma på gården i Älvsåker utanför Kungsbacka. Hugo säget att hans mål inte nödvändigtvis är att vinna OS, utan ska han vinna OS så ska han ha väldigt roligt på vägen.

– Mitt mål är att bli så bra som möjligt och att ha så roligt som möjligt. Det vore kul att få vara med på de största tävlingarna, men det är klart att det vore kul att vinna de också, säger Pontus Hugosson.

Från första stunden Pontus Hugosson bestämde sig för att börja rida, så var det fälttävlan han hade i sikte. Men både hans mamma och pappa har tidigare tävlat i fälttävlan och då de varit på tävlingar där ryttare har skadats allvarligt och till och med dött, så ville inte Pontus mamma att han skulle hålla på med fälttävlan.

– Det fick bli hoppning ett par år först. När jag började med fälttävlan vågade mamma först inte titta på när jag red fältritten, utan hon stod i transporten och väntade på att jag skulle komma tillbaka.

Tycker du att det är värt att rida fälttävlan när det är så farligt?

– Mitt liv kretsar runt det här nu, så varför inte. Man kan bara se tillbaka och ångra sig att man inte gjorde eller försökte. Då är bättre att bara ge järnet så får man se vad som händer, säger Pontus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista