SUPERETTAN HALLAND

Äntligen dags!

Fåglarna har kvittrat några veckor, gräset har börjat växa på gräsmattan därhemma och grillen har redan gjort säsongspremiär. Men det är ändå först nu, när fotbollsäsongen sparkar igång, som  våren på allvar gör sin entré detta historiska halländska år. Året då Allsvenskan är placerad som förband till det som verkligen är huvudattraktionen, Superettan.

Klubbarna har in i det sista förstärkt sina trupper, träningsmatcher har spelats och det har sprungits på stigar och berg. Men det är först nu, i det magiska ögonblick, då allt startar vi verkligen får se vilka lag som ätit rätt, värvat rätt och tränat rätt.

Det är nu som segrar ger poäng, som ger placeringar, som ger huvudvärk och glädjefnatt. Det är nu spelare reser sig med uppsträckta händer, begraver sina ansikten i svettiga tröjor, skäller på leende domare och dansar med sin publik.

Det är nu vi lämnar TV-soffan och Zlatan för att skrika ut vår glädje och vår vrede på en fotbollsarena nära oss. Det är nu förhoppningar blir uppfyllda och farhågor blir besannade. Det är nu vi vaknar på måndagsmorgonen och känner att det är lätt att gå till jobbet. När vi tänker efter varför morgonen är så ljus hittar svaret i en 2-0 seger kvällen innan.

Patric Ljunggren, Sportchef