SUPERBLOGGEN

”Plötsligt är Bois Hallands bästa fotbollslag”

Under våren kommer tre halländska supportrar blogga om sina lags förehavanden i Superettan. Först ut är Bois-supportern Daniel Mattsson som beskriver den nervösa premiären.

Efter att gått lite lagom nervös inför premiären i Superettan hela påsken, var det äntligen dags i dag att åka till Finnvedsvallen i Värnamo. Klacksparkens bussar avgick 14.00 och väl på plats i bussen släppte litet av nervositeten.

Välpackade bussar och finbesök från Sveriges bästa fotbollsmagasin Offside gjorde att man kunde tänka på något annat en stund.

Väl på plats visar sig vädret från sin sämsta sida, kall och regnigt. Men mitt kära Varbergs BoIS rivstartar och första 15 minuterna finns det bara ett lag på plan. Efter det finns det två lag på plan, men BoIS är det lag som kommer fram till avslut. Grönsvarta har en boll i ribban och en i stolpen.

Dessutom missar domarna en solklar straff när Patrik Larsson blir nedriven. Jag hinner naturligtvis misströsta lite efter första halvleks missar, men andra halvlek börjar med att Gabriel Altemark Vanneryr gör BoIS första mål i Superettan!

Så fantastiskt härligt, och mycket skönt att killarna äntligen fick utdelning. Fram till att Jonas Lindberg bytts ut är andra halvlek ganska jämn, sedan tar Värnamo över och sista 25 minuterna blir riktigt nervösa. Men de reder ut det och första vinsten är ett faktum!

En rättvis seger, och helt plötsligt är Varbergs BoIS Hallands bästa fotbollslag.