SUPERBLOGGEN

"Nerverna hängde utanpå under hela helgen"

Andra personen ut i Superbloggen är Falkenbergs FF-supporten Marcus Johansson som berättar om premiären för hans hjältar.

Nerverna hängde utanpå under hela helgen. För att slippa ligga och grubbla över om vi skulle leva upp till favoritskapet i matchen mot Umeå eller om vi skulle lyckas genomföra det planerade tifot såg jag till att bli riktigt trött innan jag lade mig för sömn natten innan match.

Med vetskapen om att det är premiär är det inte tal om att ligga kvar och snooza vidare när alarmet på mobilen ljuder för uppstigning. 

Den gråa himmeln och det blåsiga vädret som mötte oss igår kunde vi gott varit utan. Sex tappra FFF-supportrar slöt upp vid tolvtiden och placerade ut de gulvita arken på huvudläktaren som skulle välkomna spelarna vid inmarsch.

Blåsten gjorde det hela lite svårt, men jag tyckte vi gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. Samtidigt jobbade ett par andra supportrar med att förbereda uppladdningen där spelar och tränarintervjuer, souvenirförsäljning, medlemsvärvning samt trubadur stod på schemat och detta evenemang blev en verklig succé.

Det finns goda supporterkrafter som verkligen arbetar för att stärka supporterkulturen i stan och förhoppningsvis vaknar fler och fler falkenbergare till liv under året. En fördubbling av medlemsantalet till supporterföreningen under gårdagen kan vi verkligen vara nöjda med. Extra kul var givetvis besöken från Tomas Askebrand, David Svensson, Stojan Lukic och Stefan Rodevåg, kul att de tog sig tiden och svara på frågor från oss supportrar.

På IP delade man för dagen ut halsdukar till de 500 första åskådarna samt bjöd de som kom iklädd FFF:s matchtröja på fritt inträde. Ett riktigt bra initiativ av klubben där. Tifot tyckte jag blev godkänt, fler ark hölls upp än vad jag hade kalkylerat med.

Det var bara till att tagga för match, men mitt kära gulvita lag inledde tyvärr inte som man hade hoppats på. Fick negativa tankar om att det kunde bli en plattmatch a lá Brage förra året. Samtidigt som de gulvita spelarna inte var på tårna från början, gjorde UFC det bra och deras ledningsmål var välförtjänt. Därefter tyckte jag vi kom tillbaka och Stoffes kvitteringsmål var riktigt förlösande. Jag hoppades inför andra att vi sedan skulle mala ner gästerna och farliga chanser saknades inte. Extra mycket etsar sig David Svenssons ribbträff kvar i minnet.

Vi skapade tillräckligt för att kunna avgöra i andra halvlek, men samtidigt ska inte Umeå på något sätt be om ursäkt för poängen. Det krävs en nivå extra av oss om vi ska bli ett topplag i år, men serien är lång och mycket kommer hinna hända. Det är bara att ta nya tag och låta BP sota för detta på söndag. Planens gigant igår var som så många gånger förr - Christoffer Carlsson.

Jag tror på mina hjältar!