SUPERBLOGGEN

"Frustrationen är stor på läktarplats"

Jesper Uhlén, ordförande Bollklubben support, berättar om resan till Stockholm och HBK:s premiär i Superettan.

Premiär. Ett uttryck som innebär så mycket för så mycket folk. Hammarby borta är en match som har varit nedplitad i kalendern sen tidigt i vintras. En match som på förhand är en underbar match med allt vad det innebär med Bajen borta.

Med tre minibussar som skulle fara norrut klockan 8 på morgonen var förväntan hög på de som stod och väntade på Folkparkstorget. Dock började dagen inte på bästa sätt. Först var det bara två bussar som startade när vi hämtade dem från hyrfirman.

Detta innebar att vi skulle bli 45 minuter försenade redan från början. När den tredje bussen väl kommer så startar inte den ena bussen. När vi väl fick igång alla tre bussar var klockan kvart över nio. Inte den bästa starten på dagen som sagt.

När vi väl rullade norrut så var det fullt partaj i bussarna. Stämningen var verkligen på topp och alla var laddade för en resa på 50 mil. Klubben skulle verkligen få ett bra stöd på plats var inställningen. Milen betades av med de sedvanliga pissepauserna här och var.

Väl framme i Stockholm var det in till Gamla Stan som gällde för att ladda upp på den abonnerade puben, S:ta Clara. Korv och Kål-tallrik gled ner i magen och de goda dryckerna likaså.

Än så länge hade ingen nervositet glidit in i min kropp. Jag var taggad till tusen för att ge HBK mitt allt. Dock vändes detta så fort vi kom in på arenan. Nu kom jag på att det var nära. Det är nu som allvaret skulle starta. Fötterna stampades, naglar bets ner och jag vaggade fram och tillbaka av nervositet.

Hur skulle det gå? Är Klubben så bra som man hoppas eller är spelarrulliansen för stor? Kan vi på bortasektionen höras någonting? Frågorna var många och svaren desto mindre innan match.

Matchen blåses igång och Bajen publiken är sitt vanliga, högljudda jag. Det blir svårt att höras märker vi, men vi kommer än dock att försöka. Dock är jag lite besviken på oss. Med runt 300 man på plats hade jag hoppats på mer.

Spelet fortgår och man märker tydligt att Nyström inte är helt klar i huvudet efter smällen i första minuten. Frustrationen är stor på läktarplats då han går in och ut på plan en handfull gånger.

Byt ut dig själv om du inte kan lira. Med, i stort sätt, en man mindre på innermittfältet kan Bajen bara traska genom det och komma till farlighet efter farlighet. HBK är verkligen inte med i matchen.

Halvtid och underläge på Söderstadion är inte vad man hade önskat sig. Det är absolut inte vad man hade önskat sig på förhand. Men nu var läget som det var och då fick vi jobba utefter det.

Tyvärr var backen för stör och Klubbens växellåda kunde inte transferar ut full kraft som det verkade. Matchen fortlöper och Bajen har hela matchen under kontroll. 1-0 till Hammarby slutar det och förlusten är ett faktum.

Att domaren tillät hårdare spel än brukligt och favoriserade hemmalaget mer än tåligt för en blåsvart hör inte till saken. HBK var alldeles för tafatta. Mer kämparglöd krävs. Det krävs också att man skjuter mer än vad man gjorde. Skjuter man inte, vinner man inte är en devis som säger mycket om inte allt.

Hemmapremiär på lördag mot Degerfors. Ett Degerfors som vi inte lirat i samma serie som sen 97. Uppladdning kommer att ske från klockan 11 på Norre Ports Restaurang.  Kom dit och sjung upp. Från läktarplats ska vi ge allt för att Klubben ska upp i allsvenskan igen.

Amor Klubben nostra lex
Mental til the end…