Bengal. Foto: Arkiv/Scanpix
SUPERBLOGGEN

"Halmstad är en blåsvart stad"

Allt började med att det knackade på dörren klockan 09.00. Jag hade inte vaknat av mitt alarm en halvtimma innan. Hem till mig hade nu Bumbi (vår klackledare) traskat. Vi skulle gå till Örjan tillsammans för att förbereda inför dagens match. Så off we gick.

Nytt för i år är att vår gamla mögliga och fallfärdiga bord är kasserad. Istället har vi nu fått tillgång till ett av skyddsrummen under Västra läktaren. Bra mycket mer om plats så att vi nu på allvar kan utöka vårt bestånd av flaggor.

Klockan hade nu slagit halv elva. Bara en halvtimma kvar tills puben skulle öppna för oss så dags att traska den vackra promenaden från Örjan in till stan. Nytt för i år är att vi laddar upp på Restaurang och Pub Norre Port. Lite klibbor sattes upp för att visa vems stad detta är. Halmstad är en blåsvart stad och då skall det banne mig synas också.

Väl framme vid puben några minuter i elva träffas vi blåsvarta kamrater för att ladda upp. Sången ljuder och stämningen är på bra väg mot toppen. In på puben och den första goda drycken beställes. Folket fylles på och efter knappa timman är stället smockat av vackert blåsvarta folk. Nu märker man hur taggad man är för säsongen. Detta kommer bli bra. Maten intages, en god hamburgertallrik, och den goda drycken finnes i allas händer. Sången är hög och god. Nu jäklar är det snart hemmapremiär.

Klockan slår 13 och det är dags för vad som, förhoppningsvis, kommer bli en god tradition. Marsch till Örjan. Att vi kommer gå i gemensam trupp till arenan tror jag vi alltid kommer göra under säsongen. Dock inte med bengaler, banderoll och rökbomber.

Med runt 50 man marscherande genom Norreport med banderoll längst fram och med rök vällande ur porten var det en mycket vacker syn. När man ser vad uppladdningen har gjort för folket vet man att detta bara kan sluta i dur.

Väl framme på Örjan var det nu dags att rodda i ordning det sista för tifot. Tvåpinnsflaggor där det skulle stå HALMSTADS BK skulle fram och en massa vanliga flaggor också. Ut med flaggorna till klackmedlemmarna, bli bändad av Niclas Jarelinds ”epelepsi.lila” slips som han så fint kallade den själv på sin twitter. Tifot blev lyckat med en enda liten falerande bokstav. Det andra A:et hade fallit bort. HALMSTDS BK är inte riktigt rätt men men. Så går det ibland och nu vet vi att vi måste ha bättre koll på folket för att tifot ska bli perfekt nästa gång.

Matchen drar igång och nästan med en gång tar vi ledningen via Gudjon ”Baldie” Baldvinsson. Klacken är det bra drag på fram till halva första halvlek sen tröttnar vi. Något som vi måste jobba på. Vi MÅSTE kunna hålla igång längre än 25 minuter om vi ska kunna ge grabbarna det stöd de behöver för att ta oss tillbaka till Allsvenskan.

Ser man totalt sett under matchen så har Degerfors inte ett smack. Nåt halvläge här och nåt kvartsläge där. Några blockerade skott men inte ett enda på mål under hela matchen. Ett fungerande försvarsspel matchen igenom och framåt såg det bra ut. Det som är extra glädjande är att Jensa kräver än bättre spel av spelarna. Detta bådar verkligen gott. Vi vinner trots att vi inte spelar på topp. Är det det som gör att man kommer högt upp i tabellen? Var ju ett tag sedan vi var det liksom.

Amor Klubben nostra lex

Mental til the end…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista