SUPERBLOGGEN

"Borde ta tillvara på alla sina fans"

BoIS har spelat tre matcher på sju dagar och skrapat i hop 5 poäng. Ingen förlust i någon av de händelserika matcherna.

Först ut var hemmamatchen mot Degerfors. En match där vi redan efter 20 minuter har blivit tvingade till byten för två skador. Innan halvlekspausen kommer har dessutom vår kapten och mittbacksgigant Anders Carlsson blivit utvisad efter två gula kort. Rejäl uppförsbacka alltså. Men DIF spelar inte bra och lyckas inte, när allt är som mest förvirrat i BoIS i slutet på första halvleken, att utnyttja läget.

I andra har BoIS bestämt sig för att köra på framåt trots numerärt underläge. Degerfors verkar inte varit beredd på det och BoIS för matchen i andra och Patrik Larsson trycker dit 1-0, som blir slutresultat. Degerfors kommer i en liten anstormning sista fem minutrarna, men Sadé är klockren i målet.

Fyra dagar senare avgår två bussar till Ljungskile och Markbygg Arena. Vi är vät totalt ca 120 som tagit sig dit för att hålla på de för dagen orangea Varbergs BoIS. Planen är i uselt skick, väldigt vattensjuk och gropig. Man vet inte om bollen skall studsa eller fastna i planen. Spelare halkar i nästan varje närkamp. Vi anländer en minut innan matchstart, efter evighetsköer utanför Göteborg, och vissa hinner inte se när LSK gör mål tidigt i matchen.

En boll som går ut till Ljungskiles mittfält efter en hörna och LSK:aren klipper till för kung och fosterland och Sadé når den inte. Larsson kvitterar ganska omgående med en mycket fin chip. 2-1 målet får Sadé ta på sig, då han tappar ett inlägg som LSK kan peta in. Sedan dröjer det till 93 minuten innan Larsson skjuter in 2-2 bollen. Väldigt skönt att få med en poäng.

Tre dagar efter Ljungskile-matchen väntade ny hemmamtch mot Trelleborgs FF. Även här hamnar vi i underläge efter en fin frispark från TFF. BoIS har mycket av spelet men missar sina lägen. Bäst läge i första halvlek har Jonas Lindberg som från ett par meters håll skjuter på liggande målvakt. Andra halvlek är bara BoIS och Alexander Mellqvists skott resulterar i 1-1 ganska tidigt i halvleken. Pierre Tillman, tillbaka efter skada, hoppade in direkt i andra halvlek.

Gjorde ett bra jobb på mitten. Men det var också han som drällde med bollen vid TFF:s aningen oväntade andra mål. Sista kvarten spelar TFF med 10 man på plan, då de gjort sina tre byten och en ytterligare blivit skadad efter att ha fått ett Mellqvistkanon i huvudet. BoIS byter ut en back (Svenberg) och byter in Sjöhage. Spelar i princip med två backar sista kvarten. Till sist ger de utdelning, Mellqvist nickar in Gashis inlägg i 92 minuten. Skönt. Men ändå var Halda besviken efter match då han tyckte att BoIS borde vunnit. Men hellre 1 poäng än 0.

Annars har jag börjar skriva lite för Varbergs BoIS på deras nya hemsida. Även om jag funderat på att sluta med det nästan omgående då Varbergs BoIS ledning inte verkar tåla en gnutta kritik. Framförallt inte då den framförs på Klacksparkens Facebooksida. Underlig inställning av Varbergs BoIS. Då skall man veta att Klacksparken inte är en offeciell supporterklubb. Troligtvis för att gnällspikarna i Varbergs BoIS ledning inte vill det. Sättet man tar kritik på säger väldigt mycket om en förening. Taggarna utåt känns inte som det bästa. Hyschandet känns inte heller vackert.

Alla spelare och ledare jag kommit i kontakt med älskar att Klacksparken finns och att de ordnar resor till bortamatcherna. Detta borde Varbergs BoIS ta till vara på. De borde ta tillvara på alla sina fans. Var är till exempel årets souvenirer? De lyser med sin frånvaro. Till alla som orkat läsa så här långt kan jag berätta att jag inte har något med Klacksparkens styrelse att göra, har inget som helst inflytande på vad de gör eller säger. Klacksparken har i sin tur inget inflytande på vad jag skriver, jag är min egen. Så om Varbergs BoIS tycker att denna kritik är obefogag så är det mig, och bara mig, ni skall prata med.

Till sist en eloge och ett grattis till bloggkollegan Jesper Uhlén som tagit sig ända upp till Umeå för att bevittna sitt HBK slå Umeå med hela 0-4. Lång skön hemresa där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".