Bussfil. Foto: Arkiv/Scanpix
SUPERBLOGGEN

"115 mil enkel väg..."

... 12 timmars resa. Det är inget du gör i en handvändning men det är något du gör av lätthet när det kommer till kärleken. Halmstad skulle alltså spela i Umeå på det som numera heter T3 Arena, före detta Gammliavallen.

Klockan 05.00 på lördag morgon rullade således minibussen norrut. En resa på 12h låg framför oss och en resa som vi deltagare mest troligt aldrig kommer glömma. efter två timmar rullade vi in i Jönköping för att där plocka upp den sjätte och sista resenären. Nu var det "bara" 100 mil kvar. 100 mil som betades av och timmarna flöt.

När då dessa 115 mil var avklarade hade 12h gått. Dags att checka in och sen göra stan. Istället för att bo på vandrarhem blev det istället att vi bodde på Scandic Plaza mitt inne i Umeå. Ett par gångsteg bara från den pub som skulle bli vårt ställe under kvällen. Allstar sände CL-finalen där vi såg när det blåa bortalaget vann. Skulle detta vara något som skulle upprepa sig dagen efter ställde vi oss själva. När natten började rulla in mot småtimmarna kände vi att det var dags för oss att dra oss tillbaka till hotellet. En lång dag väntade ju oss.

Hotellfrukost är mumma och stärkande. Något som krävs för en fotbollssupporter på resande fot. När vi väl hade fått i oss födan och så var det dags att ge oss ut på stan och färga den blåsvart. Dock var det mycket förvånande att det var så få Bajenklistermärken i stan. Hammarby hade ju vart på plats bara en månad innan. Inte oss emot att bli ensamma på täppan men ändock förvånande. Vid 15-tiden satte vi oss på Allstar igen. Dags att se några allsvenska matcher för att värma upp inför den riktiga matchen på Gammliavallen sen.

Att komma till arenan sen och få den uppskattning av den lokala publiken och matchvärdar gjorde att våra bröst blåstes upp lite mer än de redan var. Att sen se den glädje i spelarna när de välkomnas in på arenan för uppvärmningen av oss gjorde att vi kände oss oövervinnerliga. denna känsla gjorde att sången ljöd oavbrutet matchen i genom. En sång som sjöngs av ren kärlek. Du åker inte 230 mil totalt för att du har ett visst intresse. Du åker på grund av kärlek. en kärlek som aldrig kommer försvinna.

Att vi sen vinner matchen med 4-0 gjorde resan än mer värd än vad den redan var. Fyra olika målskyttar. Baldie och Bosse gör mål som vanligt men det som var mest glädjande var att Magyar och framförallt Antonsson fick göra sina första elitmål. Att sen matchen avslutas med att den lilla klacken på totalt tio man får ta en bild med måslkyttarna var en dröm som gick i uppfyllelse.

Vi vann på bortaplan. Vi vann på konstgräs. Vi totaldemolerade en motståndare igen. HBK är verkligen på rätt väg igen och nu leder vi den halländska superettatabellen på poäng och inte bara på målskillnad.Falkenberg sa vi hejdå till för länge sen och nu vinkar vi av Varberg också. Allsvenskan 2013 här kommer Halmstads Bollklubb.

Amor Klubben nostra lex
Mental til the end...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".