Superbloggen

"Nu säger kommunen nej"

Säker seger. Stabil seger. Allsvensk plats och nu tre raka nollor bakåt. HBK är verkligen på gång. Dock så kommer detta blogginlägget inte behandla matchen i torsdags så mycket. Detta inlägget kommer att behandla den nyhet som slog oss i fredags kväll. Kommunen är inkompetenta.


Visste är det ingen nyhet i sig att kommunstyret blåvägrar att ge elitidrotten möjlighet att utvecklas och frodas i kommunen. Dock så kom det igår fram att det åter igen säger nej till ett av HBKs förslagf om ny arena. Det verkar inte spela någon roll var arenan ska liogga. På Örjan eller Sannarp. Kommunen säger nej ändå. Denna gången hade HBK valt att arbeta med et förslag som gick ut på att bygga en ny fotbolls arena som var ihopdockad med den redan befintliga Halmstad Arena. ett förslag som drog ner på kostnaderna och som också innebar att friidrottsarenan skulle få vara kvar. Detta förslag skulle kosta 170 miljoner totalt att genomföra.

Nu säger kommunen nej och vill istället endast lägga 75 miljoner på att "rusta" upp Örjans Vall. Pengar som inte räcker för att göra Örjans Vall dugligt för de framtida krav på elitarenor som träder i kraft 2014. 130 miljoner krävs har kommunen själva sagt för att rusta upp Örjans Vall. Hur i hela friden har kommunen tänkt här? Ska de kräva att HBK går in och lägger resterande 55 miljoner på en arena som de inte äger utan bara hyr. Låter det rimligt i era öron? Det gör tydligen det i kommunens iaf. Om nu detta är fallet hoppas jag innerligt att HBK blir delägare. dock tror jag inte att så är fallet utan jag tror kommunen bara har tänkt att 75 miljoner frå räcka sen frå HBK klara sig bäst de kan på det som de ger dem.

Jag har mått ruskigt bra nu ett tag. Klubben vinner sina matcher. Mina vänner tycker om mig. Jag är en del av en familj där vi älskar varandra., Ja livet lever helt enkelt. Så kom den här nyheten. Fy fasen för Halmstads kommuns styre. Förstår de inte vad de förstör?

Har nu kommunen 75 miljoner som de vill lägga på en arena så låt de pengarna vara grundplåten för en ny arena på Sannarp. Låt HBK ta lån och se till att ta in intressenter som också de kan bli delägare i arenan.

Örjans Vall fyller i år 90. En högaktningsfull ålder. Visst är Örjans Vall vackert. Dock är det så att Örjansd Vall i sitt nuvarande utseende och skick har gjort sitt. Ska man restaurera/bygga om/rusta upp Örjan så kommer de 75 miljoner som kommunen vill lägga inte räcka långt. Lägg istället de pengar som krävs för att få en moderna arena, var den än ligger i staden och se till att staden får den arenan som krävs.

Amor Klubben nostra lex
Mental til the end...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista