SUPERBLOGGEN

"Ingen bra match av oss"

Derby? Ett ord som för en HBKare senare åren inneburit matcher mot Helsingborg eller IFK Göteborg. Med andra ord inget riktigt derby.

Dock var det nu dags för ett RIKTIGT derby. Ett länsderby mot nykomlingarna Varbergs BoIS. En match som på förhand inte väckte så starka känslor hos mig. Dock väcktes de på allvar under dagen. Tifoarbete på morgonen och sen in till stan var uppladdning på Norre Port. Att se och höra de grönsvarta inne i stan fick mig att tänka om. Äntligen skulle vi kanske få en motståndarklack värd namnet.

Ska ge en eloge till varbergarna. De fyllde sin sektion till bredden. Är få lag som kommer göra det i år. Dock så ska man kunna kräva mer ljudstyrka av dem när de var så många som de var. Vår insats var halvbra ska jag väl säga. Kan tycka att vi var alltför osynkade och kunde inte hålla i ramsorna under någon längre stund. Kan vara att jag har höga krav men bättre kan vi.

Första tio minuterna var vårt spel helt under all kritik. Säjtan in de gäjt va rötna vi var. Varberg tar ledningen helt rättvist i den nionde minuten. Att vi får in en kvittering så snabbt som vi får är oerhört viktigt. Att vi sen också får ledningsmålet efter tjugo minuter är än viktigare. Efter det kan jag anse att vi kontrollerar matchen. Varberg har några halvlägen men det hettar aldrig riktigt till kan jag tycka. Dock var det ingen bra match av oss. Sett över 90 minuter var detta årets sämsta hemmamatch. Den var inte lika röten som Ljungskile borta men den var dålig. Dock vinner vi ändå och det är en styrka. en styrka som kommer ta oss tillbaka till Allsvenskan.

En publiksiffra på 5 279 är väl acceptabel. Årets högsta siffra hittills. Dock skall den siffran slås minst två gånger till i år. Derbyt mot Falkenberg och sen i matchen mot Hammarby.

Om en vecka är det ny match. Då mot Värnamo på Finnvedsvallen. Har du inte redan anmält dig så gör det nu. en buss är redan fylld och den andra håller på att fyllas. värnamo ska färgas i blått och svart och BKS vill ha med dig när vi målar om i Småland. Information om hur du anmäler dig finner du på BKS hemsida.

Amor Klubben nostra lex
Mental til the end...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista