SUPERBLOGGEN

"Ett stopp på vägen"

Matchen kan sammanfattas på ett enkelt vis. Det började med fest, men slutade i gravöl. Tyvärr fortsatte inte den uppåtgående trenden i Ljungskile, men vi kommer igen.

Skrev märkligt nog inget blogginlägg efter 4-1 segern mot Degerfors, men att jag efter fyra mål i andra halvlek var nöjd kan ni nog räkna ut. Med detta i ryggen hoppades jag att vi kunde fortsätta segertåget uppe i Ljungskile. Det är inte enkelt att tampas med starke Arvid och på förhand kände man att en poäng är ett okej facit även om siktet alltid är inställt på tre friska.

När supporterbussen rullade från Falkenberg var det grått på himlen och samma bild mötte oss även i det lilla samhället, Ljungskile. Säga vad man vill om Starke Arvid, men bättre än vår misär till arena är den allt. Vad som helst knockar löparbanor i en arenarankning.

Glädjen var stor i inledningen när Anton Wede gav oss en tidig ledning. Känslan var att vi skulle fortsätta i samma spår hela matchen, men lyckan varade bara några minuter. Ljungskile tände till och replikerade snabbt. Vi jobbar oss tillbaka mot slutet av första halvlek och håller 1-1 i paus.

Totalt sett rättvist med oavgjort efter den första halvleken. I andra är LSK det bättre laget. Efter hemmalagets segermål hotar vi inte riktigt på allvar. Farligast blir det när Zlatan har ett läge ett par minuter från slutet, men avslutet träffar David Svensson på vägen mot målet.

LSK var något hetare än oss denna eftermiddag och vi får ta nya tag mot Trelleborg på lördag. TFF har börjat uselt, jag är övertygad om att det vänder för ex-allsvenskarna, men mot oss är det inte aktuellt. Jag tror starkt på att mitt lag kommer klättra i tabellen som jag påtalat tidigare, det här var bara ett kort stopp på vägen.

25 tappra var vi på bortasektionen i söndags, en siffra som borde kunna vara bra mycket bättre. FFF-supportrarna på plats stod för en bra insats, minuset är som så ofta förr att inte fler falkenbergare finns på plats och bär fram sitt lag.

Till lördagen uppmanar jag till full uppslutning på Falkenbergs IP. Samtliga FFF-supportrar kan göra en insats genom att tjata med polaren, flickvännen, kusinen, grannen, buksvågern eller vad som helst. Det är inte ofta FFF lirar hemma på en lördag och då ska publiksiffran ligga en bra bit över det normala.

Om bara ett par veckor väntar dessutom derbyt borta mot HBK, anmäl er redan nu via YWP:s hemsida till någon av bussarna som rullar till Halmstad 2 juli.

Ett liv, en passion – Falkenbergs FF!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista