Superbloggen

"Legendariskt"

Känslan är lika underbar ett par dagar efter. De åtta minuterna vi vände 0-1 till 3-1 på är redan legendariska. Höstsäsongen är inledd och förhoppningen nu är att vi kan göra en lika bra andra del av säsongen som vi gjorde 2010. Hur skönt det kändes att krossa HBK går inte helt att sätta ord på.

Matchdagen för egen del var inte riktigt det normala när det gällde uppladdning och fokus inför ett derby. Inför bortaderbyna mot både Varberg och HBK innan den här säsongen har jag varit helt förstörd av nervositet på matchdagen och överhuvudtaget knappt kunnat fokusera på arbetet. Lagom till helgen åkte jag på en allergisk reaktion med utslag över hela kroppen och feber som följd. Till slut blev det en bonus att jag ens kunde närvara på matchen. Yellow And White Pride anordnade som alltid uppladdning på Hertings Krog med en trubadur som spelade utanför krogen, ett trevligt inslag och helt okej uppslutning där.

I bortaderbyt mot HBK var vi det bättre laget och känslan var god inför matchen. IP var packat till max, folk stod till och med i taggbuskarna, upp på räcken osv. Rekordet när det gällde betalande åskådare var slaget. FFF inledde bäst, HBK tog över sedan i den första halvleken. En rätt så underhållande match för den neutrale åskådaren kan tänkas då det hände saker åt bägge håll, för en supporter är en derbymatch mycket mer än så. Förtvivlan byttes till stor glädje på bara några sekunder när HBK fick straff, men Baldvinsson bommade denna trots att Stojan gick åt fel håll. Mållös första halvlek och vad som helst kunde hända i den andra halvleken då det var en rätt öppen match.

Besvikelsen var stor när HBK tog ledningen och målskytten Peter Nyström kaxigt firade framför FFF-klacken efter femtiofyra minuter. Några minuter därefter kunde vi med lite otur åkt på ytterligare ett baklängesmål, men Stojan svarade för en svettig räddning där. Efter detta kan vi koncentrera oss på det roliga. Inom loppet av åtta minuter vände de gulvita krigarna 0-1 till 3-1. Stor segerorganisatör var Johan Svahn, men givetvis låg en laginsats bakom denna underbara seger. I samband med målen visste glädjen och jublet inga gränser på den ståplats där YWP håller till. Folk sprang fram och tillbaka, omfamnade varandra och skrek ut all sin glädje. Firandet var identiskt vid samtliga tre mål.

Det hör inte till vanligheterna att FFF vänder en match så där, vad passar då bättre än att göra det hemma i ett derby mot HBK?  Segern var enormt skön, befriande och ger stora förhoppningar om den kommande hösten. Våren har varit aningen medioker, nu tog vi några skutt upp i tabellen och man ser genast mycket mer positivt på den gulvita framtiden. Jag tror och hoppas vi kan göra en lika stark höst som 2010. FFF brukar inleda dåligt på våren för att sedan bli lite av höstens lag.

I egenskap av klackledare och ordförande för Yellow And White Pride hade jag av förklarliga skäl inte min bästa dag i söndags. 39 graders feber och en allergichock gjorde det svårt för mig att driva på övriga FFF-supportrar till seger även på läktaren, något som givetvis grämer mig enormt då jag själv vet vilken skäl jag lägger ned i detta. Efter matchen bar det in till akuten, i Halmstad av alla ställen. Jag kunde inte låta bli att le mot folket i väntrummet när jag gled in med min FFF-tröja där, en och annan sur blick mötte mig. Precis som spelarna på planen kände jag mig som en krigare och på söndag rullar det vidare. Vi ses i Umeå och går för tre poäng, nu börjar vi marschen uppåt!

Alltid där för FFF!    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista