Superbloggen

"Hejdå och tack Korab Gashi"

Ursäkta bloggsemestern kära läsare. Superettan har redan spelat två omgångar efter sitt uppehåll. BoIS har haft två raka hemmamatcher som gärna fått sluta lite annorlunda.

Först ställdes grönsvart mot gula Ängelholm. I första mötet var Ängelholm väldigt bra och sprang iväg till 3-0 redan efter en halvtimmes spel. Till slut vann ÄFF med 3-2 efter ha gått ner lite i tempo och precision i andra halvlek. Kanske hade det sett annorlunda ut om Gabriel Altemark Vanneryr satt straffen i första halvlek. Men rättvis seger för ÄFF.

I returen ser BoIS mycket bättre ut. Spelar bättre. Men ett par misstag i slutet på första halvlek resulterar i att Robin Simovic kan nicka in 0-1 precis innan paus. Jobbigt för BoIS förstås. BoIS kvitterar i andra efter missförstånd mellan ÄFF:s målvakt och försvarare. Joakim Sjöhage rullar in bollen enkelt. Här kändes det som att BoIS skulle ha en god chans att ta en trepoängare. Men ödet och Simovic ville något annat. Ängelholm får frispark 30 meter från mål och Simovic lyckas få en felträff som går rätt igenom muren, och sedan stolpe in. BoIS flyttar efter det upp laget och lämnar öppet för kontringar. Simovic får sista ordet och sätter 1-3. Hatten av för Simovic som säger att han kommer stanna i Ängelholm åtminstone säsongen ut.

Matchen mot IFK Värnamo kändes som en måstematch. Trots att det är för tidigt att prata om måstematcher. Men Värnamo ligger sist i tabellen och BoIS borde vinna mot de lag som ligger under dem för att kunna hålla sig bortom nedflyttning. BoIS spelar sig till många chanser under matchen, men lyckas bara vid ett tillfälle överlista Värnamos målvakt. I första halvlek missar dessutom Jonatan Berg en straff. Ganska snart efter straffen skjuter IFK sitt enda skott på mål i första halvlek. Den går in. Det kändes väldigt jobbigt. Blev lite illamående. Andra halvleken tillhör också BoIS. Men endast ett mål framåt och matchen slutar oavgjort. Hade kunnat sluta mycket värre då Värnamo får och bränner i straff i slutet.

Har under min semester även hunnit åka ner till Halmstad och titta på Halmstads BK slå Hammarby IF på Örjans vall. Matchen var inte helt välspelad, åtminstone inte fram till HBK:s första mål. Stod och vägde lite. Hammarby trillar gärna boll i sidled och Halmstads täta försvar hade inte särskilt svårt att styra ut dem till kanterna. Istället för att få in inlägg därifrån börjar gärna Hammarby om. Efter Halmstads ledningsmål så sprider sig lugnet i HBK och de spelar riktigt bra därifrån och vann rättvist med 2-0. Bra av HBK att skaka av sig förlusten mot Falkenberg.

Den första augusti öppnade det så kallade transferfönstret. Vilket innebär att spelare får byta lag. BoIS har lånat in två spelare från Åtvidabergs FF, Christoffer Karlsson och Alain Junior Ollé Ollé, som fått för lite speltid i det numer allsvenska laget. Karlsson har varit här och tränat med laget länge och kommer säkert vara med i truppen i laget mot ställs mot Assyriska. Ollé Ollé har varit här och tränat några gånger och om alla papper hinner bli klara så åker säkert han också med till Södertälje.

Lämnar Varbergs BoIS gör Korab Gashi som skall studera i Örebro. Han har ingen ny klubb, men hade jag varit Örebro SK hade jag kontaktat Gashi för och se om det inte går att kombinera studier med lite allsvensk fotboll. Gashi har gjort en match från start och nio inhopp i år. Förra året spelade han 24 av 26 matcher, 23 från start. 6 mål gjorda förra säsongen. Av dem minns jag tydligt två. Bortamatchen mot Norrby där BoIS förlorat två matcher i rad (4-1 borta mot Örgryte och 0-3 hemma mot Limhamn Bunkeflo) och verkligen behövde en seger. Då satte 0-1-målet, som skulle bli slutresultatet, med att slå in en indirekt frispark som petats till honom. Det andra målet jag minns är naturligtvis det väldigt viktiga 0-1 målet borta mot Sylvia, i matchen där BoIS säkrade superettankontraktet. Tyvärr fick vi fans inte reda på att Gashi skulle försvinna ur truppen och kunde därmed inte ge han de extra applåder han förtjänat för sina insatser i den grönsvarta uniformen när han gjorde sin sista match. Varför BoIS inte gått ut med någon information till oss fans vet jag inte. Jag har mailat och frågat, men inte fått något svar. Jag hoppas att fansen, om någon fler spelare skall lämna, får reda på det så att vi kan tacka. Det är spelaren och fansen värda.

Nästa match är alltså borta mot Assyriska. Nästa hemmamatch är en svår sådan mot Ljungskile den 11 augusti. Vi får hoppas att fler hittar till den hemmamatchen då det varit dålig uppslutning på sistone. Det har pratats en hel del om att det inte görs ordentligt med reklam för matcherna bland supportrarna, och ja det känns underligt att man ser mer reklam för Varbergs BoIS räkfestival än för hemmamatcherna. Men vad vet väl jag om reklam. Det är semestertider också. Vilket kan påverka negativt. Å andra sidan väljer tiotusentals att semestra just i Varberg. Spelar egentligen ingen roll varför senaste hemmamatchen bara lyckades dra drygt 1900 personer (vilket skulle vara en glädjesiffra för t.ex. Falkenbergs FF), jag hoppas bara att det kommer fler än 2500 när vi möter Ljungskile.

Ollé Ollé BoIS!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".