Lokal fotboll

En kort summering av den lokala fotbollen:

I damernas division ett har Norvalla fortfarande inte vunnit någon match i årets seriespel. Laget har en poäng efter fem spelade matcher och ligger sist i tabellen. Under gårdagen blev det dessutom storförlust med 5-1 borta mot Falköping.

I damernas division två sydvästra Götaland spelar fem halländska lag. Bäst just nu går det för Halmia som ligger fyra med elva poäng. Halmia skuggas av Falkenberg, Kungsbacka och Böljan. Sist i tabellen med endast en poäng på sex matcher ligger Derome.

I herrarnas division två sydvästra Götaland ligger Laholm pyrt till trots seger under gårdagen mot Kirseberg med 3-0. Segern var Laholms första för året och laget ligger näst sist i tabellen med fyra poäng på sex matcher.

Det går något bättre för nyuppflyttade Varbergs BOIS i herrarnas division två västra Götaland. Laget ligger efter fem matcher tredje sist i tabellen på kvalplats. Man har tagit fem poäng hittills och fick under fredagen stryk borta mot Torslanda med 1-0.

I Halmstadtäta division tre sydvästra Götaland går det just nu bäst för Leikin och Astrio av hallandslagen. Efter sex matcher ligger lagen fyra respektive femma på tio poäng, dock hela åtta poäng efter suveräna serieledarna Högaborg som vunnit samtliga matcher i serien än så länge. I botten av tabellen ligger Varbergs GIF och Snöstorp Nyhem strax före jumbon Anderstorp.

Och sist av allt en titt på herraras division fyra Halland där Fjärås kopplat ett tidigt och hårt grepp om serien. Sex raka segrar och mäktiga 26-6 i målskillnad för Fjärås som förra året spelade i division tre. En bit efter Fjärås kämpar Vinberg, Tvååker, Tölö och Stafsinge. Sist i serien ligger Lidhult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista