Tommy Gardell

ETER torsdag 26 oktober

Allt vanligare att hamnar arrenderas ut
Det blir vanligare att de kommunala hamnarna övergår till att skötas av privata föreningar. Idag är det sex av sexton kommunala hamnar som arrenderas ut av kommunen.  Tommy Gardell är ordförande för tekniska nämnden berättar om trenden.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Ombyggnaden av kallbadhuset drar ut på tiden
I morse kunde vi berätta att kommunen har svårt att hitta någon som vill bygga om kallbadhuset i Visby. De anbud som kommit in hittills har varit alldeles för dyra anser kommunen och det gör att ombyggnaden kan dra ut på tiden. Vi har pratat med Bertil Klintbom som är projektingenjör i kommunen och har ansvar för bygget.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Dyrare att bo i eget hus
Det blir dyrare och dyrare avgifter för den som har eget hus. Den första juli höjde kommunen sophämtningsavgiften med ca 200 kronor per år och vid årskiftet går avgifterna för kommunalt vatten och avlopp upp med 10 procent.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Ikeahusen fylls med folk
Nu till helgen kommer det sista huset att fyllas av hyresgäster i de så kallade Ikeahusen i Vibble. 36 hus har byggts av de Ikeaägda bostadsbolaget Bostaden och nu är det alltså klara. Vi undrar så klart hur det är att bo där?

Reporter tomas.ardin@sr.se

Storm på gång
Väderprognoserna berättar att det är storm på gång.  Några som påverkas av vinden är ju de som äger vindkraftverk. Så därför bestämde vi oss för att prata med några vindkraftsföretagare om vad som är lagom vind för dem.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".