Eter fredag 27 oktober

Gotlänning ombord på sjunkande stridsbåt
Natten till i tisdags sjönk en stridsbåt i Stockholms skärgård när det var en militär övning. En av de som var ombord på båten var värnpliktige Oskar Löfgren från Visby.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Blåsigt på Gotland
Det är en blåsig dag på Gotland idag. Det har varit träd som blåst ner, strömavbrott har drabbat delar av ön, plåttak har lossnat. Vi har pratat med räddningstjänsten i Visby.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Socialdemokraterna presenterar sin Budget
Idag presenterar socialdemokraterna sin ekonomiska motion, den så kallade alternativbudgeten. Den som presenterade budgeten i Visby var riksdagsledamoten Christer Engelhardt och han började med att kritisera den nya kulturministern.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Sju nya bodar får sättas upp vid fiskeläget i Ygne
Kommunens byggnadsnämnd har givit bygglov till att sju nya bodar ska få sättas upp vid fiskeläget Ygne i Västerhejde. Frågan har varit omdiskuterad i många år eftersom det handlar om man ska behålla området som ett traditionellt fiskeläge eller om det ska bli en sorts modern stugby. Alla politiker i tekniska nämnden tycker att det är bra att tillåta sju nya, moderna bodar, alla utom en, socialdemokraten Gerty Holmstedt. Vi träffade henne i Ygne.

Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".