Annika Wassén

ETER måndag 30 oktober

Allt fler unga mår dåligt
Allt fler unga kvinnor upplever att det mår psykiskt dåligt. Enligt en undersökning som gjorts på Gotland upplever en tredjedel av alla kvinnor mellan 18-29 år att det mår psykiskt dåligt. Bland männen är det bara 15 procent som upplever samma sak. En liknande undersökning har även gjort bland elever i nionde klass och där är resultatet det samma. Vi har pratat med Annika Wassén som under gymnasiet var deprimerad. Vi har även pratat med Elise Sjöblom Jayet som är Verksamhetschef för socialtjänsten på Gotland.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Silverskatt har hittats i Sundre
En stor vikingatida silverskatt har hittats i Sundre. Det var två bröder, Edvind och Arvid Svanborg, som hittade skatten i samband med röjningsarbeten.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Vem tar hand om tiden?
I går ställde vi tillbaka klockan en timme till vintertid eller normaltid som det också kallas. Ett ställe där tiden är viktig är på högskolan. Vi pratade med mannen som har ansvar för att tiden på högskolan går rätt. Vi frågade också studenterna vad de gjorde med sin extra timme?

Reporter karin.frimodig@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista