1 av 2
2 av 2

ETER onsdag 1 november

Ett spadtag för framtiden
Under onsdagen togs det första spadtaget för det nya hus där Riksantikvarieämbetet och Riksutställningar ska hålla till i Visby.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Stöd för de som sett nåt
Sedan tre år tillbaka finns det på Gotland vittnesstödjare som stöttar personer som vittnar i domstol. Marie Louise Östborn och Yngve Ahlgren är två av dem. Här berättar de vad de gör för att stötta de som vittnar.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Tack för miljarden, EU
Eu-medlemskapet har varit ekonomiskt gynnsamt för Gotland. Gotland har totalt fått ungefär 1 miljard 250 miljoner kr i stöd från EU efter att vi blev medlemmar. Om inte Sverige blivit medlem i EU, skulle exempelvis kongresshallen i Visby knappast blivit av. En av de som är nöjd med hur de olika stöden har hjälpt Gotland, är centerpolitikern Hans Klintbom.

Reporter karin.brindt@sr.se


Höll i båten under stormen Vid Flundreviken var det
under onsdagen båtägare
som oroades över sina
båtar. Vindarna nådde
stormstyrkor och då
gäller det att se över
förtöjningarna.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Veganernas dag idag
I dag är det vegandagen - alltså en dag för personer som inte äter djur eller några produkter som kommer från djur som till exempel mjölk ost ägg Och så vidare. Vi pratar med Ola Pettersson som arbetar på Effes där kan man äta vegetarisk och vegansk buffé. Vi pratar även med veganen Dorotea Seger.

Reporter karin.frimodig@sr.se

 

 


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".