ETER torsdag 2 november

Bättre utsikt, men sämre skydd
Några av strandbodsägarna vid flundreviken har gjort förändringar i piren för att skapa plats åt uteplatser och förbättra utsikten mot havet. Det underminerar piren och kan skapa stora problem när höststormarna drar in.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Frisk eller sjuk?
Lena Hejdenberg är för sjuk för att jobba, men för frisk för att få ersättning från försäkringskassan. Arbetsförmedlingen och försäkringskassan gör helt olika bedömningar av samma person med samma läkarintyg. Lena har fastnat i regelverket mellan två olika myndigheter och tvingas leva på socialbidrag, trots att hon helst skulle vilja jobba.
Lyssna till Lenas historia och beskeden från de två myndigheterna.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vem vill gå på Stickcafé?
På Gråbo i Visby har svenska kyrkan en lokal där de arrangerar olika aktiviteter. Idag är det ett stickcafé där det erbjuds kaffe och stickning. Så mycket mer vet vi inte, men det ska vi få reda på.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Handbok för studenter
Det finns en handbok för den som är ny student på Gotland. Det handlar om att underlätta för nya studenter att hitta rätt när de kommer hit till den här ön. Det här är ett samarbete mellan Gotlands kommun, högskolan, studentkåren och näringslivet.

Reporter karin.frimodig@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".