Södervärnskolan firar hundra år med traditionell morgonsamling

ETER fredag 3 november

Hundra år
Södervärnsskolan i Visby firar etthundra år i år. Under fredagen var det festligheter på skolan.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Brännskadad av hårfärgning
En 12-årig flicka blev frätskadad hos frisören. Hon skulle färga sitt hår hos en frisör, men kom därifrån med tredje gradens brännskador på grund av en kemisk reaktion i hårbottnen.

Reagera på reportaget: eter@sr.se
Reporter nick.näslund@sr.se


Camping eller strövområde
På 30-talet skänktes ett markområde vid Brissund till dåvarande Väskinde kommun. Meningen var att området skulle användas av Väskindeborna till strövområde. När Väskinde kommun försvann övergick ägandet till Gotlands kommun, och på en del av den marken ligger lägerplatsen vid Brissund. När Pigge Werkelin tog över arrendet för campingen vid Snäck 2003 följde lägerplatsen med på köpet. Nu vill han rusta upp lägerplatsen till en camping. Han får stöd från kommunen, men Väskinde hembygdsförening vill ha kvar platsen som ett naturområde öppet för alla.

Reportrar:
jonas.neuman@sr.se
katarina.hedstrom@sr.se


Slut
Socialdemokraten Jan Lundgren avslutar sin karriär som heltidspolitker och under fredagen var det officiell avtackning. Eter var där.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".