1 av 2
2 av 2

ETER måndag 6 november

Färre får praktikplatser Den nya regeringens politik syftar till
att minska stödet till arbetsmarknads-
politiska åtgärder för att istället satsa
på riktiga jobb. Åsikterna om åtgärdernas
verkan är olika. Här hör ni Lars och Anton
som båda har fått praktikplatser genom
arbetsförmedlingen.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Utbildningsföretagen är också stora förlorare
Många utbildningsföretag har stor del av inkomsterna via de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna och nyordningen kommer att påverka utbildningsföretagen. Det kan nu bli besparingar och minskade tjänster inom branschen.

Reporter tomas.ardin@sr.sr

Allvarligt bus
Natten mot söndagen exploderade ett antal hemmagjorda sprängladdningar i centrala Visby. Polisen Fredrik Persson berättar.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Förutsättningarna finns i När
När socken har knappt 500 invånare, men framåtandan är mycket god. Det finns massor av tankar och idéer kring hur man ska bli attraktivare, både för turister, och för sig själva. Och förutsättningarna finns här, säger Arne Olsson, ordförande i hembygdsföreningen.

Reporter jimmy.englund@sr.se

Gotland ska öka handeln med Östersjöländerna
Eftersom Gotland ligger mitt i havet borde det finnas goda förutsättningar för ett stort handelsutbyte i Östersjöområdet. Det är en förhoppning som funnits i flera år. Idag är ett seminarium på högskolan som handlar om hur vi ska kunna sälja kulturen.

Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".