1 av 2
2 av 2
Bengt Westerberg

ETER fredag 10 november

Gotlands första gayfest
På lördag arrangeras den första
stora officiella gayfesten på ön.
Gotlands gaystudenter tillsammans
med RFSL bjuder till fest för homo -
bi och transsexuella.
Men även övriga är inbjudna.

Reporter lars.eskelind@sr.se

 

 

Frivilligt arbete är viktigt för välfärden
Röda Korset hade under fredagen ett socialt forum för att diskutera välfärden på Gotland. Det frivilliga sociala arbetet har på senare år fått stor uppmärksamhet i både politik och forskning. I forskningen har det visat sig att det sociala arbetet har mycket större inverkan på välfärdssamhället än vad man tidigare trott. Röda korsets ordförande Bengt Westerberg, gav sin syn på siffrorna.

Reporter karin.frimodig@sr.se

 

 

Intressanta fynd på havets botten
I vattnet strax utanför Visby hamn har det upptäckts många fler gamla vrak än vad man tidigare trott. Kameraundersökningar och dykningar har visat på många fynd bara några hundra meter ut.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


100 000 kronor till Roxy
Kulturföreningen Roxy har fått 100 000 kronor av stiftelsen Framtidens kultur. Meningen är att pengarna ska användas till att fortsätta arbetet med att planera för ett framtida kulturhus på Gotland. Roxys ordförande Göran Björnberg som naturligtvis är nöjd med de extra pengarna.

Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".