Claes Nilsson chef för Swedbank på Gotland.

ETER onsdag 15 november

Obefogad pessimism
Det går bättre för småföretagarna än vad de själva tror. Under onsdagen presenterades den småföretagarbarometer där tillväxten i de gotländska småföretagen har undersökts. Företagarna är mer pessimistiska än vad de verkliga siffrorna visar.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Orsaken till en flytt
Den politiska ledningen i Gotlands kommun föreslår en sänkning av kommunalskatten med 15 öre. Ett av argumenten handlar om att en lägre kommunalskatt skulle locka fler att bosätta sig på ön. Men vad är egentligen de största anledningarna till att folk flyttar? Vilken betydelse har kommunalskatten?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Turisterna blir färre och stannar kortare tid 
Det verkar vara lite kräftgång för den gotländska turismen.  Färre turister stannar kortare tid och idag samlades många företrädare för turistgotland för att diskutera varför det blivit så. Ekonomidocenten Ola Fürst hade en del analyser om vad det kan bero på. Men först berättar Mats Jansson vid Gotlands Turistförening hur läget är just nu:

Reporter tomas.ardin@sr.se

Unga bönder lär sig mer företagande och ledarskap
Ett gäng unga bönder har satt sig i skolbänken för att lära sig mer om ledarskap och företagande. Åtta manliga och två kvinnliga lantbrukare valdes ut till att delta i kursen som hölls på Stora Gåsemora på Fårö.

Reporter lina.lindkvist@sr.se

Godispåsar till barn
Rädda Barnens ungdomar packar godispåsar inför söndagens barnfest.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".