Eter torsdag 23 november

Att äta eller inte äta
Varje dag slänger de gotländska livsmedelsaffärerna mängder av mat som egentligen skulle kunna ätas upp. Eter gav sig ut på stan för att fråga några gotlänningar hur de ser på att mat slängs bort, och om de skulle kunna tänka sig köpa den maten för ett billigare pris. 

Reporter karin.frimodig@sr.se

Var tredje grönsak åker i soporna
Ulf Sonesson arbetar på SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik. Han har tillsammans med sina kollegor forskat kring hur mycket mat som hushållen slänger. I genomsnitt slänger vi bort mellan 5 och 10 procent av de varor vi handlar hem, när det gäller grönsaker kan siffran gå upp till 30 procent.


Reporter lars.eskelind@sr.se

Piraterna har redan sätt den
I morgon har den nya Bondfilmen premiär på Gotland, men det är redan många som har sett den. Numera är det ganska enkelt att få tag i filmen via Internet och tanka hem den. Eter har träffat en av de som brukar ladda saker från nätet.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Barn far illa på nätet
Idag var det rättegång mot två män som står åtalade för barnporrbrott. De har samlat bilder och filmer i sina datorer och också tagit foton av barn på de gotländska stränderna.
80 000 bilder handlar det om totalt. Internet är ju bra i många fall, men det har också sina nackdelar. Vi träffade Per-Erik Åström som arbetar på Rädda Barnens kriscenter, ikväll håller han föreläsningen: ”Varför råkar barn illa ut på nätet?”

Reporter lars.eskelind@sr.se

Två år med KRIS
KRIS, alltså Kriminellas revansch i samhället har nu funnits i två år. Vi besöker deras lokal.

Reporter tomas.ardin@sr.se