ETER fredag 24 november

Han har sin sanning om brottet
Igår kom beskedet att en lång rättegångsprocess har tagit slut. I flera år har det pågått rättsliga processer kring den anställde på Gotlandsbolaget som misstänktes ha tagit emot mutor i samband med att nya fartyg byggdes. Först var det rättegång mot den huvudmisstänkte som erkände brott men sedan tog sitt eget liv i häktet. Efter det följde en rättegång om vem som har rätt till de pengar som han lämnade efter sig, elva miljoner kronor. Rolf Öström var den polis som utredde det misstänkta mutbrottet, och han är säker på att han vet sanningen om brottet.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Gotlandskanalens ekonomi
Som vi berättat tidigare här i Radio Gotland så drivs Gotlandskanalen till stor del av skattefinansierade bidrag via Gotland interactive park. Men tv-kanalen stöttas även på andra sätt av våra kommunala skattepengar. Kommunen är nämligen en av de få annonsörerna.

Reporter ulrika.uusitalofernholm@sr.se


Forskning om lokala tv-kanaler
Lars-Åke Engblom är professor i medie- och kommunikationsvetenskap. Han har tittat på hur det ser ut för andra lokala tv-kanaler i landet. Engblom menar att lokal tv ofta bygger på att man får pengar från kommun, stat och föreningar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vilka regler gäller för lamporna på cykeln?
Nu på måndag startar polisen en kontrollvecka med en extra satsning på fordonsbelysning. Då ska man uppmuntra alla fordonsägare att kontrollera sin belysning lite extra och det gäller givetvis både bilar och cyklar. Men vad är det då för regler som gäller för cykelbelysningen?
Eters reporter Karin Frimodig tog med sin cykel för en granskning av Lars Ola Hultberg som arbetar på vägverket i Visby.

Reporter karin.frimodig@sr.se