ETER måndag 27 november

Svårt att ta sig in i träningslokalen
För den som är funktionshindrad och t.ex sitter i rullstol är det viktigt att motionera och styrketräna. Men många gånger går det inte ens att komma in till idrottshallarna för den som sitter i en rullstol. Nu finns det en idé om att bygga en specialanpassad idrottshall och gym för funktionshindrade. Eter följde med Rasmus Westerlund för att ta reda på vilka hinder som möter honom när han ska motionera.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Rapport från Kommunfullmäktige
Idag var det kommunfullmäktigesammanträde på Borgen i Visby:

Reporter katarina.hedstrom@sr.se  

Övervakade
Kommunen har planer på att sätta upp övervakningskameror vid fem skolor i Visby för att minska skadegörelsen. Vi har pratat med Mats Olofsson skadechef på Länsförsäkringar Gotland.  Länsförsäkringar Gotland är det företag som kommit med förslaget om övervakningskameror.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Solbergaskolan kan få övervaknings kameror
Solbergaskolan är en av fem skolor i Visby där i det i framtiden kan bli aktuellt med övervakningskameror. Vi har pratat Leif Ullrich biträdande rektor på skolan och några elever i nian för att höra vad de tycker om förslaget:

Reporter karin.frimodig@sr.se

Filmpremiär på A7
På fredag är det stor premiär för elevfilmerna ”Att handskas med lögner” och ”20.43” (tjugo och förtiotre) på Filmgymnasiet i den gamla kanonverkstaden här på A7- området.
Eter har träffat några av filmeleverna

Reporter tomas.ardin@sr.se