ETER tisdag 28 november

När man inte ser och hör
De som arbetar med att kartlägga risker och sårbarheter i det gotländska samhället vill få bättre kunskap om hur man kommunicerar med personer med funktionshinder, till exempel blinda och döva, i en krissituation. Under en presskonferens idag berättade Gunnel Nyström och Eva Norberg om hur det är att vara syn eller hörselskadad och på vilket sätt de vill att kommunikationen ska bli bättre.
Eter frågade ut dem men även Christer Stolts som är beredskapssamordnare i Gotlands kommun.

 
Reporter karin.frimodig@sr.se

Vad hände egentligen på Adelsgatan?
Igår kväll knivhöggs två kvinnor på Adelsgatan i Visby. Överfallen skedde med några minuters mellanrum, och de båda kvinnorna hade inget samband med varandra.Polisen har gripit en 30-årig man som misstänks för attacken.
Vi pratat med kriminialkommissarie Magnus Frank som berättar mer  om fallet.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Så tänker folk om händelsen
Vi har också besökt Adelsgatan Visby och pratat med folk där. Vad tänker man idag?
Är folk rädda för en liknande situation eller var det en engångsföretelse?

Reporter karin.frimodig@sr.se

De kan andas ut ett tag till
Filmgymnasiet och Scenskolan och Sjömansutbildningen i Visby är inte längre nedläggningshotade. Detta blev klart när den nya regeringen beslutade att lägga ned den förra regeringens gymnasieutredning (GY 07).  Därmed får alla tidigare gymnasieutbildningar med riksintag fortsätta i ytterligare tre år, eller till 2010. Anders Gardelin är biträdande rektor på Elfria Andreégymnasiet i Visby och ansvarig för filmutbildingen och Scenskolan.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Innebandyn en stor sport på Gotland
På drygt tio år har innebandyn utvecklats till att bli en av de största sporterna på Gotland, både till antalet utövare och publik. En av de föreningar som drivit på starkast är Visby IBK som numera också har en egen hall i Innebandycentret.
Vi har träffat Visby IBK’s sportchef Per Wiberg.

Reporter tomas.ardin@sr.se