Eter tisdag 5 december

En ovanlig julafton
Det börjar dra ihop sig mot jul och det märks även i barnens teatertablå på Almedalsbiblioteket. Under december månad spelar man där dockteatern: En ovanlig julafton.

Reporter karin.frimodig@sr.se

En julfest ändrar i Destination Gotlands turlista
Den kvällstur som Destination Gotland brukar köra från Nynäshamn klockan 20.05 varje lördag hela vintern är nu i helgen -  flyttad till en dagtid istället. Även om ändringen är planerad ställer den till det för resande som vant sig vid kvällsturer på lördagskvällen. Visby IBK’s innebandylag är drabbade, eftersom hade tänkt att åka hem med den kvällsfärjan från Nynäshamn. Vi pratat med Per Wiberg är sportchef i Visby IBK.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Tony Cliftons klättrar i listorna
Gotländska bandet Tony Cliftons EP klättrar i listorna och är nu uppe på åttonde plats i försäljningslistan på internetportalen cdon.com.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Gröna jobb på väg mot sitt slut
För att långtidsarbetslösa lättare ska kunna komma tillbaka i arbete finns det olika sorters projekt. Ett av de kallas Gröna jobb, som stöds av EUs socialfond. Projektet finns i hela landet, men är nu på väg att närma sig slutet, och till sommaren är det även slut på Gotland, men här finns hopp om ett nytt, liknande projekt. De gröna jobben ligger inte alltid långt ut i skogen - i Visby är Peter Södergren med och bygger lägerplats åt barn på Gråbo:

Reporter jonas.neuman@sr.se

Ett års jobb blir några minuter
Peter Larson går tredje och sista året på sin utbildning inom animation och experimentfilm på högskolan i Visby. Just nu håller han på med sin examensfilm, en film som kommer bli fyra till fem minuter lång. Men den tar drygt ett år att göra.

Reporter karin.frimodig@sr.se